ESC 2015: Presskonferens semifinal 1

De tio ländernas artister som blev finalklara i den första semifinalen. Foto: Jessica Gow/TT.
 
Vi har precis fått ett resultat om vilka 10 länder som har tagit sig vidare från den första semifinalen av årets Eurovision Song Contest. Nu har vi även fått veta vilka starthalvor dessa länder kommer att tävla i under finalen.
 
På tisdagskvällen hölls en sen presskonferens där ländernas respektive artister fick frågor från journalister och fans på plats varpå lottning hölls. Lottningen görs för att producenterna ska kunna sätta startordningen, vilket dock görs först efter att andra semifinalen (på torsdag) är avklarad.
 
Nu när alla 10 länder har lottat halvorna och då ser resultatet ut så här:
Låtlänkarna (utom de direktkvalificerade) går till semifinalernas liveuppträdanden.
 
Första halvan
 
Andra halvan
 
Observera att lottningen för de 6 resterande direktkvalificerade länderna sker först imorgon onsdag vid respektive lands presskonferens.
 

Under morgondagen (onsdag) kommer det att hållas två genrep för den andra semifinalen. Det första sker klockan 15:00 och det andra kl. 21:00. Vid det andra genrepet avlägger jurygrupperna sina röster och därför är den repetitionen extra viktig eftersom att 50 procent av resultatet avgörs redan då.
 
Vi kommer även att kunna följa de 7 länder som från början var direktkvalificerade till finalen när de får göra sin andra repetition på scenen. Missa inte det!
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?