Måns Zelmerlöw vinnare av ESC 2015!

Foto: SVT.
 
Sverige gjorde det igen - sjätte gången gillt har vi nu segrat i Eurovision Song Contest. Detta efter att Måns Zelmerlöw och låten Heroes vunnit den 60:e upplagan av Eurovisionen. Stort grattis säger panelen till Måns och hela det svenska teamet som gjort Heroes möjligt!
 
Det var en mycket spännande kväll med både Sverige, Ryssland och Italien som kämpade om att segra. Till en början såg det ut som att det skulle gå vägen för Italien men så blev inte fallet. För snart var det Ryssland som började segla upp mot toppen, dock med Sverige tätt efter. Men så när det såg ut att Ryssland skulle segra så hände det: Sverige gick om och behöll sedan ledningen kvällen ut. Med fyra länder kvar att dela ut poäng var saken klar: Sverige hade fått sin sjätte vinst! I botten hamnade flera av de direktkvalificerade länderna och allra sist blev Tyskland och Österrike som inte fick ett enda poäng alls. Därmed blev det 17:e och 18:e gången detta hände sedan år 1975 då nuvarande poängsystemet infördes.
 

Resultatet

Här nedan redovisas hela resultatet av finalen av ESC 2015:
 
Foto: EBU/SVT.
 
Och så här såg vinnarframträdandet ut:
 
Vi säger stort grattis till Måns och hoppas att han ska njuta av sin seger länge.
 

Eurovision till Sverige

 
Nästa år kommer alltså Eurovision att arrangeras i Sverige. Det är inte bestämt i vilken stad det ska hållas i men troligen lär kampen gå mellan Göteborg och Stockholm denna gång då Malmö fick arrangera senast (2013). Varje gång Sverige har vunnit har tävlingen nämligen roterat mellan dessa städer. Stockholm och Malmö har respektive arrangerat två gånger och Göteborg en gång.
 
ESC-Panelen ser nu fram emot en härlig säsong 2016 som kommer att gå av stapeln i Sverige med alla nationella uttagningar som följer.
 
 
 
Postat av:Andreé Johansson

Sverige är en stormakt inom ESC. Bara Irland har vunnit fler gånger!


Skrivet: 2015-05-24| 02:27:08     Av: http://historieintressetssida.blogg.se/

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?