Resultat: Melodifestivalen - Deltävling 4


(Bild: Gp.se - Schlager & Rock till Globenfinalen)

Så var den fjärde och sista deltävlingen över och vi har i och med det fått höra samtliga 32 bidrag av årets Melodifestival. Linda Bengtzing fick flest röster och var den som tog sig direkt till final tillsammans med Backyard Babies-sångaren Nicke Borg. Andra Chansen-platserna knep Love Generation och Linda Pritchard.

Det var en jämn deltävling med många bra bidrag. Här fanns både rutinerade och mindre rutinerade artister med blandade musikgenrer. Resultat ser ni nedan. Nu väntar Andra Chansen nästa lördag från Sundsvall. Där ska det duelleras och två bidrag ska ta sig till finalen där åtta bidrag redan har tagit sig.

Till final

1. Linda Bengtzing - E de fel på mig?
2.  Nicke Borg - Leaving home

Andra Chansen

3. Love Generation - Dance alone
4. Linda Pritchard - Alive

Utslagna

5. Lasse Stefanz - En blick och nånting händer
6. Julia Alvgard - Better or worse
7. Melody Club - Hunter
8. Anders Fernette - Run




Inför: Deltävling 1
Resultat: Deltävling 1


Inför: Deltävling 2
Resultat Deltävling 2

Inför: Deltävling 3
Resultat: Deltävling 3

Inför: Deltävling 4
Inför: Andra Chansen



SLUTKOMMENTARER


Johan: Min uppfattning ändrades helt och hållet efter jag hade sett alla artisterna live. Den fjärde och sista deltävlingen kan vara den bästa deltävlingen i år. Jag lyssnar flitigt på Love Generation, Linda Pritchard, Anders Fernette och Linda Bengtzing. Tycker dock att det var jätte tråkigt att inte Love Generation gick vidare direkt till final, men jag hoppas att de tar sig vidare genom andra chansen.

Robban: Jag får nog säga med facit i hand att deltävling fyra var den mest jämnaste och intressanta av de samtliga deltävlingarna. Linda Bengtzing nådde final för fjärde gången och Nicke Borg fick överraskande nog den andra platsen. Hade kanske hellre sett att Love Generation fick den, men kul med lite olika genrer i finalen. Lite synd att så många bra bidrag finns i Andra Chansen. Kommer bli nervöst och spännande! Överlag tycker jag att 2011 års Melodifestival har hållt hög klass vad gäller låtarna. Programmet i sig med programledarna och paus-numrerna har inte riktigt varit i samma klass som tidigare, bortsett från artist-intervjuerna. Vill passa på att tacka uttagningsjuryn samt SVT för deras gedigna insats med att ta fram klassbidrag. Tyvärr har många bra låtar med potential att slå i Europa, blivit ratade av svenska folket. Så se till att beskylla er själva om ni väljer fel bidrag till Eurovision och det går dåligt för oss. Vi (svenska folket) har också ett stort ansvar!

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?