Resultat: Melodifestivalen - Deltävling 1


Bild: Stella Pictures


Den första deltävlingen av Melodifestivalen 2011  är avklarad.

Den forna Idol-tvåan Danny från pojkbandet E.M.D gick direkt till final tillsammans med något överraskande rapparen Swingfly. Jenny Silver och Pernilla Andersson är kvar i tävlingen och tävlar i Andra Chansen den 5 mars.

Så här gick det:

Till final

1. Danny - In the club
2. Swingfly - Me and my drum

Andra Chansen

3. Jenny Silver - Something in your eyes
4. Pernilla Andersson - Desperados

Utslagna

5. Le Kid - Oh my god
6. Rasmus Viberg - Social Butterfly
7. Jonas Matsson - On my own
8. Dilba - Try again


Slutkommentarer

Haris kommentar:
Mycket bättre deltävling än jag trodde. Det var fartfyllt och hela programmet i sig var underhållande. Kul att Swingfly tog sig till final, det var en låt jag varnade för. Ger honom dock inga större chanser i finalen. Sedan att Danny skulle gå vidare var en självklarhet. Nu siktar vi mot Göteborg och hoppas på en minst lika bra show.

Johans kommentar:
Jag trodde de skämtade först när de sa att Swingfly gick vidare till final. Swinglys låt är glad och härlig, men jag tror det går likdant för Swingfly som det gick gör Frida - Upp och Hoppa (2008) som kom på tionde plats med endast sex poäng ifrån juryn i finalen. Danny var en självklar vinnare, även om jag tycker att hans låt inte är speciellt bra och förtjänar bara en plats i andra chansen. Vi får hoppas att Jenny Silver tar sig till final genom andra chansen, kanske blir det Linda Bengtzing som blir hennes motståndare? Schlager Vs. Schlager!

Robbans kommentar: Vilken start på Melodifestivalen 2011. Var väl inga som helst tvivel om att Danny skulle ta sig till final. Något överraskad var jag dock att Swingfly tog den andra finalplatsen, en plats som jag tycker borde ha gått till Jenny Silver i stället. Inledningen av kvällens show var lyckad och artistpresentationerna var riktigt roliga. Minus dock till en fruktansvärt menlös mellanakt, en del försägningar och diverse tekniska problem. Både Rasmus och Dilba gjorde svaga framträdanden (röstmässigt) och slogs dessvärre ur tävlingen. Men deras låtar är riktigt bra. Längtar redan till andra deltävlingen.

Felix kommentar: Se kommentar här.


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?