Aminata representerar Lettland i Wien!

Foto: LTV.
 
Efter två heats, en semifinal och en final med det nya uttagningsformatet Supernova står det nu klart vem som blir Lettlands representant i Wien. Det blir 22-åriga sångerskan Aminata Savadogo (under artistnamnet Aminata) som kommer att tävla med bidraget "Love Injected".
 
När det nationella TV-bolaget LTV i höstas gick ut och meddelade vilken metod som Lettland skulle använda till sin ESC-uttagning blev det en ny metod istället för den gamla Eirodziesma. Den nya uttagningen, kallad Supernova, skulle förhoppningsvis göra så att Lettland skulle lyckas bättre i ESC än vad man hade gjort tidigare år. För sedan Lettland vann ESC 2002 har topplaceringarna totalt uteblivit, undantaget 2005. Landet gick förvisso till final via semifinalerna mellan 2005-2008 (2006 var de direktkvalificerade), men sedan år 2009 har landet varje år missat finalplats - det har bland annat inneburit hela tre sistaplatser i semifinalerna, vilket är flest av alla semifinalländer genom tiderna!
 
Supernova har under fyra veckor bestått av sammanlagt 20 bidrag med två heat och en semifinal och så nu finalen, bestående av enbart fyra bidrag. Hela vägen genom uttagningen har det varit kombinerad jury- och tittarröstning, dock undantaget i finalen där tittarna fick hela makten att avgöra resultatet.
 

Resultat

 
Så här slutade finalen:
  1. Aminata - "Love Injected"
  2. Markus Riva - "Take Me Down"
  3. ElektroFolk - "Sundance"
  4. MNTHA - "Nefelibata"
 
Här nedan kan du se vinnarframträdandet igen:
 
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?