Vårnytt vecka 17

 
 
Här kommer en uppdateringar kring vad som har hänt kring ESC.
 
 

ESC-Panelen välkomnar Adrian som ny panelmedlem!

 
 
Från och med nu förstärks Panelen med ytterligare en skribent, nämligen Adrian. Här kommer en presentation från honom.
 
------
Adrian var namnet, född och uppväxt i Lidköping men bor sedan 9 år tillbaka i Lund. Till vardags är jag masterstudent och deltidsforskare i psykologi och statsvetenskap, men är förmodligen mest känd för min blogg "schlagermagistern". Jag deltog ifjol på en "bloggresa" i Lidköping (med omnejd) tillsammans med ESC-panelens Felix, där vi bl.a. fick träffa Bert Karlsson och vara med i publiken i Andra Chansen. Blev nu i vår kontaktad av killarna här på ESC-panelen, som följt mitt bloggande sedan ifjol. Känns väldigt kul att få vara med i ESC-panelen! Jag kan kortfattat beskriva mig som en äkta "schlagernörd", med särskild passion för statistik och schlagerhistoria. Mitt motto är: "Det finns ingen siffra i schlagervärlden som är oviktig!" 
-----
 
ESC-Panelen hälsar Adrian varmt välkommen!
 

Kören som backar upp Måns i Wien

 
I Melodifestivalen tillåter SVT förinspelad körsång, ett liveinstrument och max 8 personer på scenen. Dessa utökade regler accepteras dock inte av EBU så därför måste Sveriges bidrag arrangeras om ifall att vinnarbidraget har något eller några av de kriterier som nämnts. I år gällde det endast att ändra om körsången dvs. att Måns nu blir uppbackad av en femmannakör på scenen istället för bakom scenen. Denna kör kommer att bestå av följande personer:
 
- Britta Bergström: Har körat i Melodifestivalen sedan 1996 i omgångar. Körade bakom Loreen i ESC 2012.
 
- Michael Blomqivst: Har ingått i huskören flera år och körat bakom 100 bidrag; senast bakom Måns i MF-finalen.
 
- Linnea Deb: En av låtskrivarna bakom tävlingslåten "Heroes" och som har körsångat förut bakom artister som Ace of Base och Carola.
 
- Alexander Holmgren: Blev sexa i svenska X Factor 2012, är låtskrivare. Har samarbetat mycket med Måns.
 
- Jeanette Olsson: Körat i Melodifestivalen samt i ESC en gång - 2001 när Antique tävlade för Grekland.
 

Passa på att fynda biljetter till ESC live i Wien

 
Vill du åka till ESC i Wien och se tävlingarna live (eller genrepen live)? I så fall finns fortfarande chansen att fynda biljetter då det nu har släppts ytterligare 20 000 biljetter! I skrivande stund ska det finnas biljetter till både genrepen och direktsändningarna för samtliga shower utom för finalens direktsändning. De biljetter som går åt mest är direktsändningarna och där finns det inte många platser kvar att välja på. Så vill du åka till Wien i alla fall finns möjligheten kvar!
 
Gå in på denna hemsida för att boka biljetter!

 

Nu kommer Eurovisionens jubileumsbok

 
Foto: Carlton Books
 
John Kennedy O'Connor har skrivt en bok om en rad facinerande saker som skett genom Eurovisionens 60-åriga historia. Handlingen kretsar kring intressanta detaljer om vinnare, kontroversiella resultat och minnesvärda kläder med mera. Boken släpps den 27 april men går att förboka via Eurovision.tv's shop.
 
Under förra årets ESC i Köpenhamn gjordes ett antal videoklipp med olika historiska ESC-händelser som hade kategoriserats. Exempel på sådana händelser var "Längsta hår", "Högsta ton", "Längsta ton" osv.
 

Bojana släpper fler låtversioner

 
Så här med en månad kvar till ESC drar igång håller promotionturnérna på för fullt. En av de som satsar extra i år är Serbiens artist Bojana som har släppt ett flertal låtversioner av "Beauty Never Lies". Dessutom har hennes riktiga musikvideo släppts (tidigare gjordes en fans-video). Så här ser den ut:
 
 

Conchita Wurst släpper album i maj

 
Nu i maj lagom till att ESC drar igång släpper fjolårets vinnare Conchita Wurst sitt debutalbum. Totalt blir det 12 låtar som albumet innehåller varav självklara låtar är "Rise Like A Phoenix" och "Heroes", vilka släpptes 2014. Dock är två av låtarna på skivan, "Put that fire out" och "Other side", skrivna av den svenska låtskrivaren Erik Anjou, som hade med tre bidrag i nationella uttagningar inför årets ESC:
 
  • Malta: L-Ahwa - "Beautiful to me"
  • Cypern: Christina Tselepou - "In these arms"*
  • Moldavien: Irina Kitoroaga - "I´m gonna get you"**
 
* Skrevs med Peter Svensson
** Skrevs med Gicu Gimbir, Keith Almgren, Madelene Hamberg och Patrik Öhlund
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?