Lottning till ESC-semifinalerna idag!


(Bild hämtad från esctoday.com)

Idag kl 17.00 svensk tid lottas semifinalerna till Eurovision Song Contest 2012 i Buta Palace i Baku.. 

Fortfarande har bara tre länder valt ut sina bidrag, så i nuläget spelar det mindre roll vilka Sverige får möta.

I lottningen finns ej de direktkvalificerade Big-Five länderna inräknade (de som bidrar mest ekonomiskt till ESC) Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Spanien & Italien samt värdlandet Azerbaijdzjan.  

Av de totalt 37 semifinalländerna kommer 19 av de tävla i en semifinal och 18 i den andra semifinalen. Vilken av de båda semifinalerna som får flest bidrag avgörs också. Även vilken deltävling Big-5 och värdlandet får rösta i bestäms. Startordningen lottas sedan den 19 mars.

Lottningen kommer att kunna ses live på Eurovision.tv, något man inte kunde göra i fjol. Det rekommenderas att följa detta event då flera kända ESC-stjärnor kommer att underhålla med sång. B.la fjolårsvinnarna Ell/Nikki, Alexander Rybak, Safura, AySel, Lena Meyer-Landrut & Ruslana.

Vi kan även meddela att det är officiellt att det blir Baku Crystal Hall som kommer att stå värd för tävlingen i maj. Bygget inleddes i september och beräknas vara klart den 31 mars.

Arenan har plats för närmare 23.000 åskådare men under ESC-semifinalerna och finalen tar man in 16.000 personer åt gången av säkerhetsskäl.

Bilder på arenan hittar du här.

Du hittar sändningen till lottningen här.


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?