Islamisthot mot Eurovisionsschlagerfestivalen

Deltagarna i Eurovision Song Contest i Azerbajdjzan i maj hotas med terrordåd på en ryskspråkig islamistsajt."Eurovisionsfestivalen är en mardröm för alla muslimer. Djävulens krafter, perversa och homo- sexuella från hela världen ska inte tro att de så lätt kan komma till det land där blod från rättrogna muslimer har flutit. De kommer oundvikligen att attackeras", heter det i en artikel som publicerats på ummanews.ru.

I artikeln hänvisas till omfattande tillslag som den azeriska säkerhetstjänsten MNB gjorde mot islamister runt om i landet i förra veckan. 17 misstänkta greps och en dödade sig själv och en polis då han sprängde sig själv i luften.
Kulturnyheterna har sökt Christer Björkman, som är delegationschef för det svenska bidraget i Baku, för en kommentar men ännu inte lyckats nå honom.

Tidigare i vintras uppmanade den norska Melodi Grand Prix-klubben, som samlar schlager- entusiaster i Norge, homosexuella att stanna hemma från Baku eller låta bli att visa sin sexualitet öppet i Azerbajdjzan.

Källa: svt text.

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?