Rapport från Linköping


Då var man på plats i Linköping.


Kul att återigen vara på plats
där det händer just nu - denna gång i Linköping! Senast jag var här i schlagersammanhang var delfinalen 2005 då BWO gjorde debut i festivalen och jag måste erkänna att jag var fast redan från början. Av kvällens debutanter är det ingen som imponerar fullt lika mycket men det finns en del bra ändå.

Dagens rep gick bra och det känns som att man börjar bli varm i kläderna. Det är färre misstag, fler träffsäkra skämt och tightare övergångar. Men, det är trots allt musiken som står i fokus och här hittar vi varken de stora hitsen som första veckan eller de riktiga bottennappen från andra...

Linda Sundblad är först ut och leverar catchy pop som kanske drunknar bland övriga bidrag under kvällen... Hon är bra, undra om hon levererar bättre på lördag?

Om man är svag för ballader tror jag absolut man fastnar för Simon Forsberg som har en extremt välskriven och vacker schlagerballad som i alla fall får mig berörd. Han sjunger bättre än väntat, och vem kan motstå hans stora fina ögon?! ;)

Forna A-teensmedlemmen Sara Lumholdts nummer känns lite rörigt men kan nog fungera... Det märks dock att här spelar den förinspelade kören en stor roll vilket kan göra mig besviken... Hur sjunger hon egentligen? Det hela förstärks så mycket att jag inte är säker...

The Playtones gör ett nummer som känns okej och med lite eld och amerikanska skyltar men vet inte om detta har en chans egentligen. Andra chansen? Nej det känns bara anonymt på nåt sätt.

Shirley och hennes änglar gör något slags Beyoncé-inspirerat nummer som känns fräscht ändå. Kanske saknar låten ett snyggt stick och en höjning men är en sjukt bra schlager egentligen och får mig att gå igång ordentligt.

Kvällens bästa låt står Sebastian för. Han har själv skrivit den och även om numret känns lite småstelt kan man inte sitta till när man hör denna P3-radiopopiga dänga. Snälla - final?!

Säger som Charlotte: känns som fel forum... Sara Varga sjunger om misshandel och det kanske är viktigt att ha lite djupare texter med men det är ändå inte den här typen av grejer man vill ha i ett underhållningsprogram. Eller? Sara är mycket fin på scenen och gör intryck, men... nej tyvärr...

Så, sist ur är storfavoriten, förhandstippade hunken Eric Saade himself! Det dyra numret som lär ha kostat 200 000 kronor lyckas inte imponera på samma sätt som Danny för ett par veckor sedan. Hela glaskrosset blir otorligt konstigt live men kanske snyggt på TV... Ja, det här går alla gånger till final men Eric borde kunna bättre. Låten är en blek kopia av fjolårets succé!

Over and out från ett svinkallt Linköping!




Simon äger kameran med sina ögon.


Mycket som händer i numret till bidraget Enemy.


Shirley och flickorna... Notera grabbarna som sitter där hela numret och sedan drar bort skärmarna!


Sebastian är med för andra gången och ser ut att vara i högform!


Eric Saade efter sitt glaskross - ett galet nummer!

Postat av:Anonym

Alltid lika intressant att läsa rapporter från någon som är på plats. bra, jobbat!


Skrivet: 2011-02-19| 00:34:58    

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?