Italien kan vara tillbaka efter 14 års frånvaro!



EXTRA!

Italien är högaktuellt att göra comeback till nästa års Eurovision Song Contest i Tyskland, det noterar Mediaset.

Den här veckan inleds den fjärde upplagan av X-Factor (idol-liknande) uttagning. Vinnaren brukar i regel ta sig till en av Italiens populäraste festivaler, SanRemo. Men nu kommer nyheten att vinnaren kan få chansen att tävla för Italien i Eurovision 2011 istället. FANTASTISKT, om så fallet.

X-Factor startar imorgon tisdag, precis som svenska Idol.

Det är alltså snart fjorton år sedan Italien var med i Eurovision. Då tävlade duon Jalisse med låten Fiume di parole som hamnade på fjärdeplats. Efter det har man inte deltagit på grund av bristande intresse.

Italien är högt efterlängtade att göra comeback av de mest inbitna följarna av tävlingen. Eftersom landet tillhör ett av Big-Four länderna skulle de isåfall vara direktkvalificerade till finalen.

Landet har vunnit två gånger, 1964 och 1990. Deras mest kända låt är Nel Blu Dipinto di Blu (Volare) som blev trea 1958, framförd av Domenico Modugno. Låten är en av de mest populära bidragen i tävlingens historia.



Robbans kommentar: Vore helt underbart om Italien kom tillbaka till tävlingen. De är ett av de mest respekterade musik-länderna och skulle inte göra någon besviken. Jag tror de skulle få mängder med röster oavsett hur bra deras bidrag skulle vara.


Saknar du Italien i Eurovision Song Contest eller kvittar det? Kommentera gärna!
Postat av:timo

Jippi, åh så kul


Skrivet: 2010-09-06| 23:17:00     Av: http://www.oikotimes.com

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?