Förändringar på Malta



Det blir kraftiga förändringar på Malta.
Europas sydligaste stat ändrar om i sin uttagning till ESC 2011 och öppnar även upp för utländska låtskrivare.

För det första kommer uttagningen att delas upp i tre faser.

Fas 1

De inskickade bidragen kommer att bedömas av experter som bjudit in från tv-bolaget PBS. De väljer ut ett antal bidrag som går vidare till den andra fasen.

Fas 2

Artisterna som gått vidare till den andra fasen får framföra sina låtar "live" inför en jury. Totalt kommer 24 bidrag att väljas ut att tävla i uttagningen till Eurovision Song Contest 2011.

Fas 3

De 24 bidrag som gått vidare kommer tävla i en direktsänd semifinal där en juryn har makt på 75 % av rösterna medan tv-tittarna står för de övriga 25 %. Totalt kommer 16 finalister att väljas ut till en nationell final i februari. Juryn äger då 60 % av rösterna, medan tv-tittarna har makt på 40 %.

Övrigt

De tre senaste årens vinnare får inte delta, dvs Morena, Chiara & Thea Garrett.

Utländska låtskrivare inbjuds att delta med max 2 bidrag.

Inhemska låtskrivare får ställa upp med totalt 4 bidrag.

Artister som tävlar med fler än en låt tillåts att tävla med max 2 bidrag från och med semifinalen.

Robbans kommentar: Ett av mina favoritländer i ESC är såklart Malta. De brukar alltid bjuda på flera bra bidrag i såväl ESC som i uttagningarna till. Alltid kul med förändringar, men sorgligt att man i Malta ger juryn mer makt än folket och att det verkar vara en ekonomisk tvist som enligt mina källor pekar på att flera artister/team ej tänker ställa upp. Det kostar tydligen 250 euro att vara med. I fjol låg det på enbart 100 euro.


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?