Repetitionerna igång

Nu på morgonen har repetitionerna påbörjats i Telenor Arena i Oslo. Först ut var Moldavien som rev av sin Run Away fulla av energi!



Andys kommentar: Det är bättre än det framträdande de hade i sin nationella uttagning. Men detta är fortfarande ingen favorit hos mig. Kan komma högt dock.

Felix kommentar:
Jag måste säga att det bådar gott, detta bidrag har funnits med bland mina absoluta favoriter redan från början och den underbara ensemblen strålar som solar på scenen! Härligt!

Robbans kommentar: Tycker det är rörigt, men att framträdandet var helt okej.


Även Ryssland har hunnit repetera och här har vi en total motsats mot föregående bidrag.



Andys kommentar: Nej, nej, nej...Detta är inte bra. Detta är sömnpiller! Efter Moldaviens upptempo kommer detta trista som får folk att lämna teven för att slänga ihop en sockerkaka OCH koka kaffe!

Felix kommentar: Känns släpigt och ointressant... Vad tycker ni? (ljudet verkar även det släpa lite i klippet, tyvärr...)

Robbans kommentar: Mer fokus på sången var det när Ryssland repade. Händer inte särskilt mycket däremot.


Estland gick nyligen av scenen och repetitionerna fortsätter.



Andys kommentar: För att vara ett första rep så är detta bra. Sången sitter ju och det är självklart MYCKET bättre än Rysslands nattinatti-visa. Heja!

Felix kommentar:
Är ju egentligen inget fan av detta bidrag men måste säga att Malcolm sjunger bra och att det hela känns lite mer intressant än vad jag trott. Ska bli spännande att se helheten.

Robbans kommentar: Totalt ointressant för mig. Sångaren är stel och låten urusel.


Näst på tur är Slovakien, vi återkommer med fler kommentarer.



Andys kommentar: Söta Kristina från Slovakien ser precis lika söt och charmig som i videon vi fått se. Dansarna kör på och det ser väl ok. Sött och charmigt och snygga dansare.

Felix kommentar:
Ett bidrag som växer mer och mer i mina öron. Dessvärre känns scenshowen inte tillräcklig. Synd... Här skulle man nog kunna ha experimenterat lite mer.

Robbans kommentar: Kristina och gänget är iklädda samma kläder som när de tävlade i den nationella uttagningen.Överlag gjorde Kristina den bästa visuella presentationen. Hon sjung okej, men det finns mer att jobba på till nästa rep.

Sen var det Finlands tur...



Andys kommentar: Detta är så klämkäckt och charmigt så man kan bara inte låta bli att gilla detta. De blonda finskorna är ju bara så underbara och bjuder på sig själva. Numret känns bättre nu jämfört med i finska uttagningen.

Felix kommentar
: Här är också ett gäng som bjuder på energi och glädje - det kommer man långt på! Jag hoppas verkligen på Finland! Tack för att ni vågar!

Robbans kommentar: Charmigt är ordet. Håller med Andy om att numret känns avsevärt bättre nu. Sången är ju klockren, men bakgrundsdansarna får kasta pyjamasen och hitta något flottare att ha på sig.


..och Lettland!



Andys kommentar: Verserna är som sagt trista, medan refrängen är kalas. Hon ser bra ut och detta kan komma högt i semin...kan komma till final. Lite halvtrist koreografi till låten, men övning ger färdighet.

Felix kommentar:
Här tycker jag vi ser bevis på att kameror kan göra underverk och en del enkla byten av kameravinklar och åkningar lyfter en ganska medioker låt till nya höjder. Inte en favorit direkt och det känns lite väl skrikigt.

Robbans kommentar: Aisha har mycket att jobba på. Hon såg nervös ut på scenen och rösten var inte hundra (det lät t.om lite falskt på sina ställen). Inte mycket till koreografi. De tvättande damerna har försvunnit.


Milan Stankovic körde gärnet med sin Ovo je balkan!



Andys kommentar:
Ja sången sitter ju. Och ny koreografi där dansarna är både tjejer och killar. Snurrgrejerna som är i bakgrunden kommer nog bli en cool effekt sedan... Men gud vad jag stör mig på Milan.

Felix kommentar:
Det jag gillar är att det är glädje rakt igenom - härligt! Äntligen lite koreografi värd namnet och sången passerar med godkänt den med. Ska bli kul att se live!

Robbans kommentar: Helt klart ett av de bästa repen denna dag. Här har man ändrat om i koreografin med först bakgrundstöser och sedan lämnar de över för bakgrundsgrabbar. Ser proffsigt ut, men lite för västerländskt. Dock saknar jag allt koreografin från den nationella uttagningen, då man såg att det var balkan-tema rakt igenom..


Sist ut denna första repdag; Bosnien & Hercegovina



Andys kommentar: Det verkar som om den som lagt upp klippet har klippt ihop flera repetitioner till ett enda. Han ser ju faktiskt bra ut wookie (som han tydligen kallas, "like Chewbacca in Star Wars" ). Koreografin känns trist och gitarrsolot tycker jag för fokus bort från själva låten i sig... Nja...

Felix kommentar:
Ljussättningen och upplägget lovar pampigt men det faller lite platt eftersom bidraget inte riktigt når ända dit. Man undrar ju också hur pass vaxad denne unge man måste vara eftersom han tydligen fått det mindre charmiga smeknamnet "wookie". Kanske blir det slutspelsskägg om han går vidare till final? Hua!

Robbans kommentar: Vukasin är en fantastisk sångare. Han sjunger både bra och självsäkert. Låten är för anonym för att få det där stora lyftet. Men överlag gör han en av de bästa repen idag.

Postat av:Sebbe

Serbien och Moldavien är lätt bäst i detta gäng! Egentligen vill jag nog inte gilla Serbien... men fan man kan ju inte låta bli!


Skrivet: 2010-05-17| 22:15:00    

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?