Repetitionerna dag 4

Ytterligare nio semifinalister stod på tur att genomföra sina första repetitioner under dagen. Först ut Nederländerna med sin glad-schlager.



Felix kommentar: Själva låten vet ni säkert vad jag tycker om... Inget vidare med andra ord. Själva repet var väl ganska kul att se på med massor av blinkande lampor och det hela var som en tidsresa minst 10 år tillbaka i tiden - fantastiskt på sitt sätt! Allra bäst måste nog ändå personerna som imiterar dockor vid orgeln vara. Kolla in dem lite extra!

Robbans kommentar: Visst är det medryckande, men börjar förstå kritikerna mer och mer. Helt okej rep. Påminner mycket om numret från den nationella uttagningen. Personerna som imiterar dockor vid orgeln var snygg koreografi. Höll på att skratta ihjäl mig när jag såg detta. Känslan man får är att man befinner sig på ett tivoli eller cirkus.

Rumänien var andra bidrag ut under dagens rep och bjöd på fullt ös med pyroteknik.



Felix kommentar: Underbart med lite eld och bomber! När Paula tar den höga tonen exploderar också pianot och sprutar röd eld. Tyvärr reser sig paret alldeles för sent, det hela blir så statiskt! Vill ha dem på benen mycket tidigare. Koreografin får de också öva på... Bättre kan ni!

Robbans kommentar: Häftigt nummer. De gjorde ett snyggt första rep, men borde hänt lite mer i själva scenframträdandet. Coolt med det exploderande pianot. Kan nog locka röster, men jag är skeptisk till att den tar sig till final. Det har jag varit från första stund.

Slovenien framförde sin rockiga folksångsmix.



Felix kommentar: Hej 80-tal! Vad som hänt med ljusteknikern här undrar jag också. Allt känns platt och dött... herregud...

Robbans kommentar: Det går inte att göra ett bra framträdande med detta.. Det här är inte musik i mina öron. Man undrar ju om de som står bakom den här låten är tondöva!? FRUKTANSVÄRT!

Ett kärt återseende från Irland. Niamh utstrålade självsäkerhet som bara en veteran kan!



Felix kommentar: Bra röst och hon känns verkligen säker. Detta är snyggt och klassiskt, synd bara att scenen känns lite småtrist och mörk - inte alls så pampig som låten. Men Niamh strålar - det är bra!

Robbans kommentar: Niamh är full av rutin och säkerhet - det syns lång väg. Det låter riktigt bra och det finns inget som helst tvivel på att Irland skulle missa en finalplats.

Bulgariska Miro har med sig ett gäng dansare till Oslo för att höja numret till nya nivåer.



Felix kommentar: Dagens aerobicpass... Snyggt med ett så välkoreograferat nummer. Med lite snygga kläder och Bulgarien är i hamn. Kul med lite engelska textrader också!

Robbans kommentar: Ett av de bästa framträdanden idag. Snygg koreografi med vingar och dansare. Det händer hela tiden något på scen! Tycker dock att han mumlar lite väl mycket i de pålagda engelska verserna.

Det cypriotiska bandet The Islanders med Jon Lilygreen i spetsen verkar satsa på ett ganska rent framträdande.



Felix kommentar: Känns som ett ganska dött rep. Får ingen känsla alls. Men så gillar jag inte låten heller...

Robbans kommentar: Blir svårt för Cypern att kvala sig vidare. Jon och sitt band kan inte få ut mer av det här tråkiga framträdandet. Det blir svårt att få den här låten att lyfta, tyvärr. Låten har jag inget emot alls. Tycker faktiskt om den.

Feminem tävlar i år för Kroatien och visade även dom att här hade det minsann sjungits i Eurovision förr.



Felix kommentar: Feminem sjöng kanske inte direkt bäst i tävlingen senast tjejgänget var med i Kiev 2005. Här lyckas man mycket bättre och såväl röster som rörelser sitter perfekt. Gillar det skarpt!

Robbans kommentar: Så här uppträder riktiga vinnarkandidater. Ett mycket godkänt första rep och det kan gå riktigt bra för den här tjejgruppen. Precis allt sitter så som röst, rörelser och koreografin. Grymt imponerad.

Georgiens comeback och Sofia strålade på scenen tillsammans med sina dansare.



Felix kommentar: Tyvärr är ljudet ganska kasst och jag orkar knappt se klart på repet men roligt att någon faktiskt vågar ta sig an en hel koreografi med partner och allt på scenen. Energin är det inget fel på men hoppas på bättre ljud och sång nästa gång.

Robbans kommentar: Ett mycket bra framträdande. Synd bara att ljudet inte låter som det ska. Kanske var det smart att lägga in dansare med rörelser till den här långsamma balladen. Jag tror att det gör mycket. Finalplatsen borde vara relativt given. Det står nog mellan Georgien eller Bulgarien, känns det som.

Från Turkiet kommer maNga och årets kanske hårdaste bidrag som fick avsluta dagens repetitioner.



Felix kommentar: Ganska rent framträdande som inte spretar. maNga levererar med andra ord och lär inte göra fansen av de lite rockigare ESC-bidragen missnöjda. Jag gillar stuket, även om låten är bäst på skiva.

Robbans kommentar: Jodå, även om jag ogillar den här låten kan jag tycka att man gjorde ett bra framträdande. De ser sammansvetsade ut och sånginsatsen är det inget fel på. Kommer garanterat att ta Turkiet till finalen.

Nu har alla semifinalister repat en gång och i morgon får hälften av bidragen i semifinal ett ytterligare 30 min reptid på scenen. Spännande!

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?