Andra dagen av repetitioner...

Idag var det dags igen för ännu fler bidrag att testa vingarna på scenen i Telenor Arena. Först ut för dagen var Polen med "Legenda".



Felix kommentar: Det känns som att de låtsas att detta är något som det inte är. Att låten är bland de jobbigaste och tjatigaste som finns med i årets startfält får mig också att rysa av obehag.

Robbans kommentar: Jag börjar gilla det här bidraget mer och mer. Sånginsatsen av Marcin var utmärkt. Däremot saknar han utstrålning och en maffig scenshow. Mer inlevelse och ett snyggare framträdande, tack.

Så var det dags för dagens första ballad! Belgien skickar yngligen Tom Dice och hand gitarr. Så här lät repet:



Felix kommentar:
Är lite förvånad hur ung han ser ut! Skön känsla av lite singer-songwriter men numret kanske borde utvecklas lite ändå. En gitarr som enda accesoar känns lite torftigt...

Robbans kommentar:
En av Anna Bergendahls största utmanare i en möjlig final. Låten passar Tom utmärkt. Lugnt och harmoniskt. Lite halvtrisst framträdande kan tyckas. Här var det åter full fokus på sånginsatsen.

Och så lite mer ballad... Malta släppte in Thea och den redan klassiska fågelmannen på scenen.



Felix kommentar: Malta är ju bra på ballader men kanske skulle behöva lite hjälp med resten. Skrattar högt åt den där fågelmannen... Som om han vore hennes drömman liksom? Haha! When pigs fly!

Robbans kommentar: Fantastisk sånginsats och framträdande. Thea levererar och kommer absolut att ta Malta till final med den här uppvisningen. Numret var intakt med det som visades upp i den maltesiska uttagningen. Maffigt med röken på scenen. På med lite smink och näbb på fågelmannen så blir det utmärkt ;)

Från smäktande ballader till disco och Juliana Pasha från Albanien. Dock i en ganska medioker klädsel, men det är ju bara ett första rep...



Felix kommentar: Mina favoriter börjar rada upp sig! Underbara Juliana bjuder på ett fartfyllt rep men man känner att här finns mer att ge. Kommer nog bli riktigt bra och med nån snygg kreation lindad runt sig slår hon knock-out - det bara måste hon! Det enda mindre bra är kanske att hon känns lite statisk på scenen...

Robbans kommentar: Här svänger det rejält på scenen med Julianas partydänga Its all about you, som den så flott heter. Scenen är pyntad med stora bubblor i blått och lila. Juliana backas upp av tre bakgrundssångerskor och en uttråkad (vimsig) violinist, som man bör byta ut. Jag tycker annars Juliana har mer att ge, men gör ett godkänt första rep och bra sånginsats. Visst märks det att hon är proffisionell.

Från en partylåt till en annan. Grekland framförde "Opa" för första gången och gav oss dagens mest fartfyllda scenshow.



Felix kommentar: Det är bättre än jag vill minnas från den nationella finalen. Kul med mycket dans och rörelse och trummorna som lyser var riktigt snygga. Känns lite för hårt för min smak ändå och nån vidrae opa-känsla infinner sig inte.

Robbans kommentar: Ett grymt första rep. Fartfyllt och med med rörelser. Håller med om att de belysta trummorna var riktigt snygga. Något som däremot är snyggare är bakgrundsdansarna till Giorgios ;)

Portugal var näst på tur och bjöd på ännu en ballad framförd av söta Filipa Azevedo.



Felix kommentar: Det är varken bra eller dåligt. Klassiskt men utan att lyfta nån gång. Synd... Filipa utstrålar säkerhet, vilket känns tryggt.

Robbans kommentar: En så oerhört tråkig låt. Men framträdandet har förbättrats sedan den portugisiska finalen. Njae. Är inte så säker på att tittarna kommer ta till sig det här. Men juryn kommer fullkomligt älska det här.

Nästa repetitör var Gjoko från Makedonien med lite rockigare toner än föregående bidrag. Med sig på scenen hade han tre tjejer från sin fan-club som fullkomligt avgudade honom.



Felix kommentar: Vad ska jag tycka? Mycket att se på men jag tröttnar på de typiskt klyschiga dansöserna och låten är bara tråkig.

Robbans kommentar: Inget fel på sånginsatsen. Tycker rapparen är så onödig och jag förstår inte varför han ska flikas in i detta rätt så sköna bidrag. Visst är det gubbrock, det märks allra tydligast när bakgrundstöserna försöker charma den oerhört "sexiga" Gjoko.

Vitryssland verkade ha missuppfattat att det bara var ett första sångrep, här bjöd man på dress-rehersal på en gång. Men inte oss emot!



Felix kommentar: Tyvärr saknades Wells bakom flygeln, men 3+2 gjorde ändå bra från sig. Rent sångmässigt låter det bra och kul att vi bjöds på lite ögongodis i from av glittrande kreationer redan nu. Frågan är om dom känns så roliga i tre minuter? Jag är tveksam...

Robbans kommentar:
Fantastiskt! Ett av de bästa framträdanden samt sånginsats denna dag. Med inlevelse och stiliga scenkläder från samtliga. Enda som saknades var såklart Robban, och nu menar jag inte mig själv; utan Wells!

Sist ut under dagens rep va discodivan Hera Björk från Island.



Felix kommentar: Nog för att jag redan älskar Hera men WOW! Här bjuds vi på fullfjädrad ljusshow och snygga bakgrundssångerskor. Hera har tävlingens bästa röst och den nya versionen låter fräschare och snyggare än tidigare - en riktig discorökare! Carolafläkten på slutet är som pricken över i:et och numret känns komplett! Finns röken med som på hemmaplan också är detta ett av 2000-talets bästa bidrag!

Robbans kommentar: Jippi. Min favorit levererar. Hur kan man ogilla det här? Om man ska ge sig på några negativa bedömanden så är det fortfarande oerhört statiska rörelser! Dock leverar Hera med energi och har kanske semins bästa röst. En riktigt bra avslutning i form av fläktarna.

I morgon fortsätter repetitionerna i Oslo, vi återkommer med fler videoklipp och kommentarer!
Postat av:Sebbe

Tom Dice och Me and my Guitar har växt utav bara den på mig =D Sen visste man att Hera skulle äga den första semifinalen! 3+2 är bara bleeeh och Polen är ju ganska jobbig men refrängen är ju ändå ganska bra tycker jag =P


Skrivet: 2010-05-17| 22:28:04    

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?