Senaste nytt från schlagerland

Nu börjar det äntligen komma lite roliga nyheter inför schlagersäsongen 2011.

Vi lämnar 2010 bakom oss nu och ser fram mot nästa år, då vi än en gång ska slåss mot Lena Meyer-Landrut.

 

Vi börjar med att berätta två glada nyheter. Österrike kommer åter igen att delta i tävlingen efter att i några år har valt att stå utanför. Troligen var det Tysklands vinst i år som fick de på andra tankebanor. Nu återstår det bara att få tillbaka Monaco, Andorra, Luxembourg och Italien tillbaka!

Nästa roliga nyhet är att Liechtenstein kommer nästa år att debutera i ESC i Tyskland. Visserligen är det tredje eller fjärde gången de försöker komma med, men till nästa år kommer de försöka att vara med. Tidigare år har det varit strul med vilket tv-bolag som skulle sända EBUs sändningar i just Liechtenstein. Välkommen till familjen, önskar vi i ESC-panelen!

 

Andra roliga nyheter är att det snart börjar bli dags för att sända in bidrag till Melodifestivalen. Nytt för i år är att utländska kompositörer får delta (tillsammans med svensk låtskrivare), två webbjokerbidrag istället för ett samt att SVT får välja ut 15 ”jokerbidrag” medan en jury väljer ut 15 bidrag. Rykten säger nu att Helena Paparizou, Marie Serneholt, Arash, mfl är heta kandidater för att delta i nästa års MF. 22 september är sista dag att skicka in bidrag på SVTs hemsida. Webbjokerbidrag går redan nu att börja ladda upp. Jag, Andy, kommer att skicka in två bidrag till den ordinarie tävlingen tillsammans med några tyskar som vill pröva på lyckan i Sverige. Håll utkik!

 

Det gick ju inte så där värst bra för Josh Dubovie från Storbritannien i år, men kanske nästa år går det bättre? Då hoppas nämligen BBC på att Mika ska skriva låt för de som får representera landet. Hoppas då även på att Mika själv framför den och inte någon annan. Tänk så bra det hade varit om Banamarama eller Kylie Minougue hade fått sjunga "That sounds good to me" ;-)

 

Tycker ni att MF-säsongen är i gång för tidigt? Då tycker ni säkert att cyprioterna är galna... De väljer sin artist till ESC den 10 september. Låten, ja den får vi inte höra förrän senare i år eller i början av nästa år...

 

Ni som brukar följa Junior Eurovision Song Contest kanske är intresserade av att veta att tävlingen i år åter kommer att gå på SVT. Tidigare år har TV4 haft hand om tävlingen och uttagningen. Men i år har de valt att ge tillbaka det till SVT. Den primära anledningen antas vara den nordiska tävlingen Melodi Grand Prix Nordic som lagts i malpåse samt att TV4 inte är intresserade att sända JESC i år. 14 länder deltar i årets JESC som sänds från Minsk i Vitryssland den 20 november.

 

Snart avgörs också fansens tävling OGAE Second Chance Contest, där Sverige representeras av Timoteij och låten ”Kom”. Tävlingen arrangeras i år av danska fancluben OGAE Denmark.

 

Håll utkik här i bloggen efter fler nyheter framöver...

 

/Andy

 

 

Postat av:Linnea

spännande :D


Skrivet: 2010-08-04| 22:57:39     Av: http://chinniee.blogg.se/

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?