ESC 2014: Semifinalvinnarnas lottning avgjord

 
Sanna Nielsen på presskonferensen efter semifinal 1. Foto: Sander Hesterman/EBU.
 
Ca 45 minuter efter att den första semifinalen hade avgjorts hölls presskonferensen med de tio finalisterna. Utöver frågor från publiken till artisterna skulle även varje lands artist lotta om vilken halva ens land ska tävla i under finalkvällen. Halvindelningen görs för att DR:s producenter ska kunna sätta startordningen för finalen.
 
Under presskonferensen satt alla de tio finalisterna enligt den ordning de hade ropats upp i programmet. Undantaget gjordes för Azerbajdzjan som fick börja trots att de ropades upp som nummer fem. Ingen officiell anledning har getts dock kan det möjligen bero på att Armenien ropades upp som nummer fyra och att bägge länderna är grannar men i en mycket infekterad politisk konflikt.
 
Varje lands delegation bestod av två personer (i de flesta fall av artist och delegationschef), dock Ryssland hade tre då de är två sångare (men Island av två ur bandet). Efter att en av de två värdarna för presskonferensen hade gratulerat landet och ställt en inledande fråga fick två-tre personer ur publiken ställa frågor. Sedan fick det aktuella landet lotta om vilken halva landet ska starta i finalen.
 
Så här ser nu halvindelningen ut (alla länder som är i final står med):
 

Första halvan

 
 

Andra halvan

 

Semifinal 2

För de länder som kvalificerar sig från semifinal 2 på torsdag kommer 6 stycken att lottas till den första halvan och 4 till den andra halvan. För Sveriges del får vi nu hoppas att det blir lite upptempo som går vidare och hamnar i första halvan eftersom att det är fyra ballader i första halvan. Det finns annars en stor risk för att första finalhalvan kan bli en ganska lugn tillställning.

 


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?