Guy Sebastian tävlar för Australien i Wien

Foto: Guy Sebastians Facebooksida.
 
På torsdagsmorgonen (australisk tid)/onsdagskvällen (CET) sände det australiska TV-bolaget SBS en extrasändning från Operahuset i Sydney där Australiens ESC-representant meddelades. Det blir 33-åriga artisten Guy Sebastian (bilden) som får representera Australien i Wien!
 
Guy Sebastian är född den 26 oktober 1981 i Malyasia, men uppväxt i  Melbourne och Adelaide i Australien. Sedan 2003 har han haft igång sin musikkarriär, samma år som han vann Australiens Idol som gav honom ett skivkontrakt. Efter detta har han släppt 7 musikalbum, det senaste släpptes 2014. Han har fått ihop hela 51 platina och sju guldcertificeringar och han är en av Australiens mest populära artister.
 
Här är två exempel på en av hans låtar genom tiderna (OBS! Inte hans ESC-bidrag):
 
 
 

Tävlingsbidraget ej presenterat

 
Det bidrag som Guy ska tävla med i Eurovision Song Contest har ännu inte offentliggjorts. Vid presskonferensen meddelades det att det hade varit svårt att hitta rätt låt som inte har blivit offentliggjord före 1 september 2014. Under hösten gjorde dock Guy en turné där han provade en mängd låtar så kanske en av dessa blir hans val av bidrag. Presskonferensen avslutades med att Guy framförde en låt han önskade framföra vid Eurovision, men den är dock offentliggjord före 1 september 2014.
 
Sedan tidigare är det klart att Australien slipper kvala genom semifinalerna utan är direktkvalificerade till finalen. Därigenom blir det 27 länder som tävlar i finalen - vilket är ett nytt rekord för antalet deltagande i finalen.
 
Om du missade nattsändningen finns det möjlighet att se om den igen via denna länk.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?