ESC 2015: Presskonferens semifinal 2

De 10 finalisterna från den andra semifinalen. Foto: Andres Putting/EBU.
 
För drygt en timme sedan avslutades sändningen av den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2015 där 10 länder tog sig vidare till lördagens final. Nu har presskonferensen precis avslutats och vi vet nu de exakta starthalvorna för finalen. Först om några timmar kommer dock beskedet om startordningen.
 
Torsdagskvällen avslutades med att de 10 finalisterna från andra semifinalen fick gå på presskonferens och få frågor från journalister och fans. Varje lands artist fick sedan lotta om vilken starthalva man ska tävla i under finalen på lördag. Så här blev resultatet (observera att länderna står i bokstavsordning i starthalvorna):
 
 
Första halvan
 
Andra halvan
 
Samtliga låtlänkar, utom för de sju direktkvalificerade länderna, går till liveframträdandena från semifinalerna.
 
 
Analys av halvorna
 
Årets final kommer att bli en tämligen lugn historia då 18 av 27 låtar är lugntempobidrag (alltifrån ballader till midtempo). Av dessa hamnade 6 stycken i första halvan och 12 i andra halvan. När det gäller upptempobidragen hamnade sju stycken i första halvan och två i andra halvan. Det har alltså blivit en tämligen skev fördelning denna gång över halvorna. Antingen kommer ORF sätta varannan upptempo varannan ballad i första halvan, men hur de ska göra för andra halvan det återstår att se.
 
I alla fall kommer startordningen att sättas nu i natt. Före klockan 03:00 ska ORF:s producenter vara klara och ordningen ska också vara godkänd av EBU.
 

Under fredagen släpps inte bara startordningen utan nu är det dags för två av genrepen. Klockan 15:00 genomförs det första genrepet och vid 21:00 genomförs det andra genrepet. Det senare genrepet är dock ett mycket viktigt genrep eftersom det är då som jurygrupperna röstar. I finalen får samtliga 40 tävlingsländer rösta, alltså även de 13 länder som åkte ut får delta i röstningen.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?