Trijntje Oosterhuis representerar Nederländerna i ESC 2015

Trijntje Oosterhuis. Foto: EBU.
 
Sedan i fredags har det spekulerats vilt i ESC-världen om Trijntje Oosterhuis ska representera Nederländerna eller ej i ESC 2015. På måndagsförmiddagen kom så en bekräftelse från det nationella TV-bolaget AVROTROS att Trijntje Oosterhuis blir Nederländernas ESC-representant. Låten har dock inte presenterats ännu. Rykten säger dock att låten ska vara skriven av Anouk (som representerade Nederländerna i ESC 2013 med låten "Birds").
 
Trijntje är smeknamn för Judith Katrijntje Oosterhuis, född den 5 februari 1973 i Amsterdam. 1990 bildade hon tillsammans med sin bror Tjeerd popgruppen Total Touch, som 1996 släppte sitt debutalbum och en av låtarna (Touch Me There) blev en sommarplåga. 2001 splittrades gruppen och Trijntje gick solo. Hon har släppt totalt 9 soloalbum åren 1999-2012, varav det senaste var i samarbete med Anouk.
 
Här nedan kan du lyssna på låten "Knocked Out" från 2012:
 
 
Trijntje är den tredje ESC-artisten för 2015 som är presenterad. Tidigare har både Montenegro och Belgien meddelat artist, men som Nederländerna har inga bidragspresentationer skett. På onsdag sker den första nationella ESC-finalen när Makedonien utser sin artist och sitt bidrag.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?