Loïc Nottet representerar Belgien i ESC 2015

Loïc Nottet representerar Belgien. Foto: Stéphane Laruelle.
 
På måndagseftermiddagen meddelade det franskbelgiska TV-bolaget RTBF sin representant till ESC 2015 i Wien. Det blir 17-årige sångaren Loïc Nottet som kom tvåa i belgiska The Voice som har valts ut internt att representera Belgien. Låten som Loïc ska tävla med utses vid ett senare tillfälle.
 
Som land består Belgien av två landsdelar, en fransktalande och en flamländsk del, som i Eurovision Song Contest turar om att arrangera Belgiens nationella uttagning. Till ESC 2014 var det flamländska TV-bolaget VRT (Vlaamse Radio- en Televisieomroep) som arrangerade och gjorde detta genom en nationell uttagning kallad Eurosong 2014. Vinnaren blev Axel Hirsoux med låten "Mother", som inte kvalificerade sig till ESC-finalen det året.
 
När nu det fransktalande TV-bolaget RTBF (Radio-Télévision Belge de la Communaute française) tar över arrangemanget blir det till en början samma upplägg som de använde senast, nämligen år 2013. Även då utsågs artisten (Roberto Bellarosa) internt medan låten sedan valdes ut genom en mindre nationell final. RTBF har ännu inte meddelat hur 2015 års representant, Loïc Nottet, ska få sin låt utan hänvisar till en presskonferens som ska hållas i slutet av november där mer information presenteras.
 
Här nedan kan du lyssna på ett av Loïc Nottets tidigare musikframträdanden:
 
 
 
Belgien blir det andra landet för ESC 2015 som har presenterat sin artist. I fredags meddelade Montenegro som första land vilken artist de ska skicka till Wien.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?