ESC 2014: Repetitioner dag 5

 Foto: EBU.
 
Eurovision Song Contest 2014 är äntligen igång och nu med sina repetitioner. Hela denna vecka (v18) hålls repetitioner i B&W Hallerne och dessa kommer vi på ESC-Panelen att göra en daglig koll på repetitioner och annat kul som sker i Köpenhamnsområdet & ESC-världen just nu. Idag fick de 15 tävlande länderna i den andra semifinalen göra sin andra repetition på scenen inför deras första två genrep på onsdag.
 
Vid det andra repetitionstillfället är nu fans och press välkomna in i arenan, men får endast vara i arenan när bidragen repeterar. Övriga tider hålls nämligen arenan stängd då andra saker repeteras. De första repetitionerna hölls stängda för press och fans.
 
Här nedan följer klipp från dagens repetitioner som EBU har filmat och lagt ut på sin YouTube-sida. Även nu är filmerna filmade ur publikvinkel (vinklarna varierar) och nu får man se hela framträdandet istället för bara ett kort referat. Observera dock att ljudkvalitén varierar kraftigt.
 
Läs även om gårdagens repetitioner här.
 
 

#1 Malta

 
 
 
Malta inleder semifinal 2 med en blandning av ljus och mörker. Vid inledningen är scenen blå och bakgrunden en färgglad äng som har soluppgång. Sedan går solen upp mer och mer och scenen växlar färg till vit. Scenen växlar sedan mellan att vara blå och vit. I bakgrunden syns bilder på människor. Scenen avslutas med att bli lila.
 

#2 Israel

 
 
Israel inleder mörkblått och Mei står vänd från publiken men vandrar sedan ut mot scenens mitt och i refrängen kommer två dansare upp bakom henne och låten går igång på allvar. I vers 2 blir det blått ljus igen men sedan färgglatt genom hela refrängen. Inga svärd syns till på scenen som det gjorde i första videoklippet.
 

#3 Norge

 
 
Carl Espen kör på balladklassikern att stå i nedtonat mörkblått ljus och ha vita ljusstrålar riktade mot sig. Han har även med sig en flygel upp på scenen som en man spelar på. I bakgrunden står fyra personer med varsin fiol på ett podium. Det mörkblåa övergår i ljusare blått och lite gult i LED-väggen, men annars behålls samma stil numret igenom.
 

#4 Georgien

 
 
Georgien kör på en konstnärlig installation i Eurovision! Lilablått sken och scengolv med bandet och sångerskan på scenen samt en fallskärmshoppare i bakgrunden. LED-väggen får ibland en blålila himmelsbild.
 

#5 Polen

 
 
Nog sjunger Cleo "Donatan" i början men Donatan är inte med på scenen (de blir för många på scenen då). Istället är det Cleo och fem dansare/körare som står på scenen. Här går allt i rött och vitt ljus, LED-väggen visar bilder på "de slaviska flickorna". Snusket som fanns med i videon finns kvar på scenen, åtminstone visas delar av det på LED-väggen. Och versionen som de kommer att framföra är både på polska och engelska.
 

#6 Österrike

 
 
Conchita Wurst inleder nästan som Armenien och Sverige att stå i kolsvart mörker med några få ljusstrålar på sig. Sedan tänds det upp med gulbrunt ljus medan guldregn faller i LED-väggen. Conchita står hela tiden på ett podium medan scenen tänds upp mer och mer i gulbruna färger.
 

#7 Litauen

 
 
Vilija kör samma nummer som i den litauiska finalen (samma dansare också). Hennes kläder matchar scengolvets färg, nämligen blågrön. LED-väggen visar ett pyramidspel. I refrängen dyker blåvita ljusstrålar upp som i tänds och sedan släcks om och om igen.
 

#8 Finland

 
 
 
Softengine inleder i mörker med endast scenen som lyser upp i rött och LED-väggen som har röda lysen. I refrängen ändras mörkret till ljusblått och vitt med samma färger på ljusrigg. I vers blir det mörkt igen men sedan blåttvitt ljus igen. Sedan mer rött-svart med ljusblå ljusrigg och sedan ljusblått igen.

#9 Irland

 
 
Irland inleder färgglatt med trummor och körsång innan två dansare ur Can-Linn dyker upp och börjar dansa någon sorts riverdance. Sångerskan Kasey har på sig någon sorts guldglänsande klänning.
 

#10 Vitryssland

 
 
Teo inleder lite kaxigt i skjorta och kavaj. Scenen går i blått, som övergår i helrött i vers som blir helblått i refräng. På scenen har han med sig fyra killar (två klädda som Teo och två utan kavaj). På LED-väggen lyser olika staplar.
 

#11 Makedonien

 
 
Tijana har scenen i vitt och LED-väggen i svart med vita ränder. I refrängen övergår LED-väggens spelfärger till att röra på sig mer och så gör även dansaren. Kören består av tre personer som står lite dolt längre bak på scenen. Tijana använder sig senare mer av dansaren att visa sina känslor och då får kören ta över sångdelen kort i vissa partier. I slutet av låten flyttar sig kören till mitten av scenen och LED-väggen visar ett träd med händer.
 

#12 Schweiz

 
 
Sebalter visslar faktiskt! Numret ser identiskt ut med det han hade i Schweiz final. Färgerna går i guldbrunt. I slutet av numret går numret ned i blått men ökar på med färg igen. Det bjuds även på lite klapp-allsång i slutet.
 

#13 Grekland

 
 
Freaky Fortune feat. RiskyKidd inleder som i sin video med nedtonat svart ljus medan scenen går i vitt. Vid första tonen tänds dock scenen upp och sedan går numret i någon slags blåsvart stil.
 

#14 Slovenien

 
 
Tinkara inleder med tvärflöjten i mörkblått ljus. De tre körsångerskorna står bakom henne till vänster. Numret fortsätter sedan i den här stilen numret igenom medan LED-väggen gör en spelfilm med olika former kuber och annat som åker i bakgrunden. Först i sista refrängen (när hon börjar sjunga på slovenska) blir det guldbrunfärgat på scenen.
 

#15 Rumänien

 
 
Rumänien har sitt nummer i mörkblått om än mer upplyst än andra nummer. I refrängen blandas det blåa med bl.a. gult men effekten de använde i rumänska finalen används ej här. Däremot har Ovi fått ett ovalt piano som han använder då och då. LED-väggen visar bilder på fjärilar. I sista refrängen blandas det blåa med fler färger som gult, rosa och grönt. Det blir också en eldeffekt i slutet av numret.
 

Sammanfattning semifinal 2 - repetition 2

 Det finns likheter mellan numren här precis som i den första semifinalen, men ändå fler olikheter. Vissa väljer dock att inleda i mörker och köra lite mer nedtonat än vad man kanske hade väntat sig (som Rumänien och Slovenien) medan andra (som Vitryssland) kör rött i vers och blått i refräng. Byter plats helt enkelt. Andra (som Irland och Polen) kör konsekvent färgglatt medan vissa (som Norge) kör konsekvent mörkt. Helt enkelt en blandning av både högt och lågt.
 

Annat som har hänt i ESC-världen

 
Här är EBU:s dagliga rapportsändning för lördagen:
 
 
På lördagskvällen hölls även den sedan många år klassiska nordiska ESC-festen på Euroclub där Sveriges, Norges, Danmarks, Islands och Finlands artister var på plats och framförde sina bidrag. Senare gör Sanna Nielsen en spelning på klubben Store Vega.
 
Imorgon är det dags för de sex direktkvalificerade länderna (Danmark, Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland) att göra sina första repetitioner i arenan. Som de tidigare första repetitionerna gäller regeln att varken fans eller pressen är välkomna in i arenan då repetitionerna sker, istället får de följa detta via storbildsskärm i presscentret.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?