Värdlandet väljer ikväll


 
Inför: Österrikes final Wer singt für Österreich?
Datum: 2015-03-13
Tid: 20.15 - 22.30 CET
Plats: Wien
Röstningsprocess: 50 % tittarröster - 50 % juryröster
TV-bolag/Stream:
ORF 1 - Länk1 Länk2
Eurovision.tv - Länk
 
Ikväll är det dags för värdlandet Österrike att hålla sin nationella final där vinnaren får representera landet på hemmaplan i Eurovision Song Contest 2015 i maj. 
 
I tre program har totalt 6 österrikiska artister/musikgrupper fått coachning och tid att öva inför finalen som hålls idag fredag. I första programmet valdes artisterna ut och därefter har var och en fått två potentiella ESC-bidrag där en jury har valt ut det bidrag som artisten ska framföra i direktsändningen i finalen.
 
Nu har det blivit dags för värdlandet att välja ut sin kandidat till ESC - avgörandet sker denna gång live och med hjälp av kombinerad jury- och tittarröstning.
 
Österrike behöver inte kvala då värdlandet alltid har en direktplats i ESC-finalen.
 
Följande sex bidrag tävlar:
 

Panelens topp 6 (Finalen)

 
Alexander
 
1. DAWA - "Feel Alive"
2. The Makemakes - "I Am Yours"
3. Zoe - "Quel Filou"
4. Celina Ann - "Utopia"
5. Johann Sebastian Bass - "Absolutio"
6. Folkshilfe - "Who You Are"
 
 
Robban
 
1. Zoe - "Quel Filou"
2. DAWA - "Feel Alive"
3. Celina Ann - "Utopia"
4. The Makemakes - "I Am Yours"
5. Folkshilfe - "Who You Are"
6. Johann Sebastian Bass - "Absolutio"
 
 
Alexander: Värdlandet levererar i år! Måste säga att Österrike har flera bra deltagare i årets tävling. Faktiskt. Pinsamt nog, så måste jag säga att av dessa sex låtar, så fanns det procentuellt sätt fler bra bidrag än i årets Melodifestival. Och då kan man ju inte säga att Österrike är något så hemskt stort Eurovision-land, vilket man ju lungt sagt kan säga att Sverige är.
 
Robban: Värdlandet vill verkligen inte vinna på nytt. Det visar de klart och tydligt med dessa sex mediokra finallåtarna. Finns två låtar som jag hoppas extra mycket på och det är "Quel Filou" och "Feel Alive". Tycker även att "Utopia" är en helt okej låt. Swinglåten på franska är min personliga favorit här. Har dock hört rykten om att låten kommer att framföras på engelska under själva finalen. Oavsett vem som vinner ikväll så blir det en ära för den artist eller grupp som får äran att representera Österrike på hemmaplan.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?