Polina Gagarina tävlar för Ryssland

Foto: ESCBubble.com
 
Från Ryssland har det under vintern varit helt tyst om vilken artist som ska få tävla för landet i ESC 2015. Så här veckan före EBU:s artist- och bidragsdeadline kommer så uppgifterna om att det blir den 27-åriga sångerskan Polina Gagarina som får tävla för Ryssland 2015. Vilken låt hon får med sig är inte avslöjat.
 
Polina är född den 27 mars 1987 i Moskva i Ryssland, är sångerska, skådespelerska och modell. Barndomen spenderade hennes familj i Grekland, men efter att hennes pappa dog flyttade familjen tillbaka till Ryssland, bara för att ett kort tag senare återvända till Grekland igen. 2003 deltog Polina i den andra säsongen av ryska Star Factory som hon också vann. Efter segern blev hon en av medlemmarna i musikgruppen Playgirls. Gruppen upplöstes något senare och Polina gick solo. Debutalbumet släpptes 2007 och 2010 släppte hon ett andra musikalbum.
 
Bidraget som Polina ska tävla med heter "A Million Voices". Låten har text och musik av ett internationellt låtskrivarteam som består av Joakim Björnberg, Katrina Noorbergen, Gabriel Alares, Leonid Gutkin och Vladimir Matetskiy. Gabriel Alares (känd från Idol 2013) och Joakim Björnberg skrev även Rysslands ESC-bidrag 2013.
 
Det är ännu oklart när låten släpps i helhet. I klippet här nedanför görs en intervju med Polina under arbetet med att skapa musikvideon. Vissa delar av låten spelas upp och av det som går att höra låter det som en rockballad.
 
 
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?