Mørland & Debrah Scarlett tävlar för Norge i Wien!

Vinnarduon Debrah Scarlett & Mørland. Foto: Kim Erlandsen/NRK.
 
På lördagskvällen var det inte bara Sverige som valde artist och bidrag till Wien, utan även vårt kära grannland Norge. Startfältet bestod det här året av 11 tävlande och resultatet avgjordes enbart av tittarröstning genom två omgångar. Vinnare blev duon Mørland & Debrah Scarlett med låten "A Monster Like Me". Norge tävlar i samma semifinal som Sverige, dvs. den 21 maj.
 
Årets norska uttagning blev som den danska, dvs. endast en finalkväll istället för semifinaler. 2006 infördes semifinaler i Norsk Melodi Grand Prix, men dessa skrotades och finalkvällen i Oslo Spektrum blev den enda sändningen i år. I startfältet fanns flera svenska låtskrivare med som upphovspersoner till ett antal tävlingsbidrag samt två svenska artister: Karin Park och svensknorska Elisabeth "Bettan" Andreassen. I år fick artisterna chansen att framföra sina bidrag med orkester vilket sju av elva tävlande valde att göra.
 
Finalen avgjordes genom två omgångar. Först framfördes de 11 bidragen och därefter röstade tittarna fram fyra av dessa bidrag till en andra omgång. I den andra omgången skedde sedan en ny röstningsomgång innan en vinnare korades.

Resultat

 
Omgång 1
Bidragen står nedan i startordning och de som är markerade med en asterix (*) framfördes till orkestermusik (fetmarkerade bidrag gick till finalomgången):
  • Erlend Bratland - "Thunderstruck"* 
  • Raylee - "Louder"
  • Tor & Bettan - "All Over The World"*
  • Jenny Langlo - "Next To You"
  • Ira Konstantinidis - "We Don't Worry"
  • Contrazt - "Heaven"
  • Marie Klåpbakken - "Ta meg tilbake"*
  • Staysman & Lazz - "En godt stekt pizza"*
  • Mørland & Debrah Scarlett - "A Monster Like Me"*
  • Alexandra Joner - "Cinderella"*
  • Karin Park - "Human Beings"
 
Omgång 2
Nedan står bidragen i resultatordning!
 
  1. Mørland & Debrah Scarlett - "A Monster Like Me"
  2. Erlend Bratland - "Thunderstruck"
  3. Staysman & Lazz - "En godt stekt pizza"
  4. Tor & Bettan - "All Over the World"
 

Om Mørland & Debrah Scarlett

 
Kjetil Mørland är norrman men har bott en stor del av sitt liv i England, där han bl.a. har varit med i musikbandet Absent Elk. I höstas flyttade han tillbaka till Norge för att bli soloartist. Ett första album släpps under 2015.
 
Debrah Scarlett är norsk-schweiziska som även hon bott merparten av sitt liv i Schweiz. 2013 gjorde hon sig känd i Norge för sin medverkan i programmet The Voice och har efter detta etablerat sig i såväl Norge som i Schweiz. Nu har hon precis som Mørland valt att bo i Norge för att satsa på muisiken här.
 
Duons låt har Kjetil Mørland gjort själv. Så här såg deras framträdande ut i finalen:
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?