Elnur Hüseynov tävlar för Azerbajdzjan i Wien

 Foto: EBU.
 
Som ett av de sista länderna att presentera artist och bidrag till årets ESC har nu Azerbajdzjan släppt namnet på sin representant. Det blir Elnur Hüseynov som tävlar för Azerbajdzjan med balladen "Hour Of The Wolf". Elnur har tävlat för sitt hemland en gång förut, nämligen 2008 - samma år som Azerbajdzjan gjorde debut i ESC! Som traditionen numera bjuder har även årets bidrag från Azerbajdzjan delvis svenskt upphov.
 
I början av februari kom budet att Azerbajdjzan skulle välja artist och bidrag genom den nationella tävlingen Milli Seçim Turu men dessa planer ändrades helt. Istället för nationell tävling kom İctimai TV att ta emot ansökningar från låtskrivare och artister och sedan gjordes ett internval av artist och bidrag. För artister gällde det att man kommer från/har rötter från eller är bosatt i Azerbajdzjan medan för låtskrivare fanns inga som helst restriktioner för att skicka in bidrag.
 
På söndagen presenterades så artist och bidrag - 2008 års representant Elnur Hüseynov som tävlar med balladen "Hour Of The Wolf" som har text och musik av Nicolas Rebscher, Nicklas Lif och Lina Hansson samt även text av Sandra Bjurman. Således är det svenskupphov även det här året.
 
Än så länge finns det ingen musikvideo till låten, men den publiceras nog inom kort. Så tills dess får vi nöja oss med studioversionen:
 
 
 

Elnur (& Azerbajdzjan) i Eurovision

 
När Elnur tävlade för Azerbajdzjan 2008, för övrigt första året som landet deltog i ESC, så gjorde han det tillsammans med Samir Javadzadeh. Duons låt "Day After Day" slutade på åttonde plats i finalen. Alla år sedan dess, utom förra året, har Azerbajdzjan lyckats hamna topp 10 vartenda år. Undantaget var som sagt förra året när det istället blev en 22:a plats i finalen.
 
Azerbajdzjan tävlar i den andra semifinalen den 21 maj där bl.a. Sverige tävlar (samma starthalva). Landet är dock inte ensamt om att tävla med en ballad - i samma semifinal tävlar flera ballader/bidrag som kan räknas som lugntempo-låtar.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?