Inför: Cypern - Final

 
Inför: Cyperns final Nationell final
Datum: 2015-02-01
Tid: 21.00 CET
Plats:
Röstningsprocess: 50 % juryröster - 50 % tittarröster
TV-bolag/Stream:
CyBc - Länk1
MAD TV - Länk

Eurovision.tv - Länk
 
Idag, söndag den 1:e februari genomför Cypern sin nationella final bestående av sex bidrag. Landet gör comeback i Eurovision Song Contest efter ett års frånvaro.
 
Sex auditionprogram och två slags semifinaler har genomförts och nu har man nått fram till den avgörande finalen. Juryn och tittarna delar på rösterna. I juryn sitter Despina Olympiou (ESC 2013), Alex Panayi (ESC 1995 & 2000), Elena Patroklou (ESC 1991), Tasos Tryfonos samt två stycken "Head of Delegations": Nicola Caligiore (Italien) och Bruno Berberes (Frankrike).
 
De tävlande är följande:
 

Panelens topp 6

 
 
Alexander
 
1. Giannis Karagiannis - "One Thing I Should Have Done"
2. Panagiagiotis Koufogiannis - "Without your love"
3. Nearchos Evangelou & Charis Savva - "Dila Den Agapo"
4. Doody - "Magic"
5. Hovig - "Stone In A River"
6. Minus One - "Shine"
 
Erik
 
1. Doody - "Magic"
2. Panagiagiotis Koufogiannis - "Without your love"
3. Minus One - "Shine"
4. Nearchos Evangelou & Charis Savva - "Dila Den Agapo"
5. Hovig - "Stone In A River"
6. Giannis Karagiannis - "One Thing I Should Have Done"
 
 
Hollac16
 
1. Minus One - "Shine"
2. Giannis Karagiannis - "One Thing I Should Have Done"
3. Panagiagiotis Koufogiannis - "Without your love"
4. Nearchos Evangelou & Charis Savva - "Dila Den Agapo"
5. Hovig - "Stone In A River"
6. Doody - "Magic"
 
 
Robban
 
1. Panagiagiotis Koufogiannis - "Without your love"
2. Giannis Karagiannis - "One Thing I Should Have Done"
3. Nearchos Evangelou & Charis Savva - "Dila Den Agapo"
4. Hovig - "Stone In A River"
5. Doody - "Magic"
6. Minus One - "Shine"
 
 
 
 
Alexander: Cypern är balladstarkt i år, och högst troligen så är det ju då en ballad som vi har att vänta i Wien i maj. Balladerna hittas dessutom i olika smörighetsgrad, samt olika orenhetsgrad, och förhoppningsvis så hittar de nu någon som i alla fall kan sjunga då de sist och slutligen bestämmer sig.
 
 
Erik: Cyperns final är rätt tråkig och blek och för min del finns det bara en låt som jag tycker ska ta hem det här. Låten "Magic" sticker ut i balladträsket och är fullkomligt underbar. Jag hoppas Cypern tänker som mig och skickar detta glädjepiller. De lär i alla fall få 12 poäng från Grekland oavsett vilket bidrag de skickar. 
 
 
Hollac16: Håller med Erik om att Cyperns final är tråkig och blek. Den bästa låten är för mig Minus Ones rocklåt "Shine". Dessvärre är den bättre i studioversion än i de Eurochallangeprogram som har varit. Jag hoppas därför att det kommer att låta bättre på scenen i finalen (både ljudmässigt men även sångmässigt). En av de andra låtarna som också är fin är Panagiotis Koufogiannis "Without Your Love". Men denna vackra musikalballad påminner till 100% om Conchita Wursts "Rise Like A Phoenix" - alltså inte att Panagiotis låt skulle vara plagierad utan själva uttryckssättet i låtens handling, framförande och uppbyggnad. Avslutningsvis tror jag att oavsett cypriotisk segrare i den nationella finalen så kommer det bli svårt för Cypern i ESC. Den som vinner kommer behöva putsa både sånginsats och även vinnarlåten bör ses över något.
 
 
Robban: Det var ingen direkt kvalitet bland dessa framröstade finalbidrag. Finns två låtar jag absolut tycker är värdiga vinnare, och det är de två sk smörballaderna ;)
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?