Edurne representerar Spanien i ESC 2015

Foto: edurneweb.com
 
På en presskonferens under onsdagsförmiddagen presenterade det spanska nationella TV-bolaget TVE att det blir sångerskan Edurne som ska tävla för Spanien i ESC 2015. Hon får med sig tävlingsbidraget "Amanecer" som framförs på landets officiella språk spanska.
 
Edurne är 29 år gammal (född den 22 december 1985) och är popsångerska, skådespelerska och programledare. Hon blev mest känd för sin medverkan i det spanska TV-programmet Operación Triunfo år 2005, där hon slutade på sjätte plats. Året efter släppte hon albumet Edurne som bl.a. innehöll tre singlar som sedan skulle komma att bli riktiga hits. 2007 släpptes albumet Ilusión som även det blev en succé. Därefter har Edurne släppt ytterligare tre album.
 
Låten som hon ska tävla med heter "Amanecer" och den kommer att framföras på spanska. Tony Sanchez Ohlsson, som bl.a. skrev Spaniens ESC-bidrag 2007 ("I love you mi vida") och 2012 ("Quedate conmigo") är en av de som står bakom årets spanska bidrag. De övriga två låtskrivarna är duon bakom Loreens "Euphoria" - Thomas G:son och Peter Boström. Dessa båda är välkända i Sverige för sin musik kring bl.a. Melodifestivalen (G:son tävlar för övrigt med fyra bidrag i årets Melodifestival).
 
Inom kort ska musikvideon till "Amanecer" spelas in och den beräknas släppas i februari. Fram till dess hålls låten hemlig av TVE. Eftersom låten inte är släppt så bjuder panelen istället på en av Edurnes låtar genom hennes karriär:
 
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?