Monika Linkytė & Vaidas Baumila representerar Litauen i Wien!

Monika Linkytė & Vaidas Baumila. Foto: EBU.
 
På lördagskvällen avgjordes det vilken av de tre finalisterna som kommer att få representera Litauen i årets Eurovision Song Contest. Under sändningen tävlade dock två av finalisterna (Monika Linkytė & Vaidas Baumila) som ett duettpar och det blev också de två som sedan vann finalen. Detta efter att såväl tittarna som jurygrupperna satt dem som etta. Sedan förra veckan står det klart att vinnarna kommer att framföra låten "This Time" i ESC.
 
Litauen har haft en lång uttagning även det här året, som har innefattat en uttagning för artist respektive låt. Artistuttagningen har sett ut som en Idoltävling där 12 artister deltog från början och har sedan succesivt sållats bort under ett antal program, ända fram tills det bara var tre artister kvar. Parallellt med detta hölls en låtuttagning som en onlineomröstning som sedan avgjorde vilket bidrag som skulle bli tävlingsbidraget. I finalen röstades sedan en - eller två i det här fallet - vinnare fram. Kombinerad jury- och telefonröstning har använts genom hela uttagningen.
 

Resultat

 
Finalen avgjordes i två omgångar. I den första omgången framförde finalisterna en coverlåt, som de hade valt själva. Mia framförde "Dangerous" och "Take A Look At Me Now" medan duettparet Monika & Vaidas framförde "Saulės Pėdomis" och "Tiktai Tu". I den andra omgången fick tittarna se Mia respektive Monika & Vaidas framföra ESC-bidraget "This Time".
 
Det blev sedan upp till både juryn och tittarna att komma överrens om vem som skulle vinna. Såväl tittarna som juryn röstade på duettparet, vilket gjorde att det blev Monika & Vaidas som kommer att få bli Litauens representant i Wien.
 
Så här ser deras scenframträdande ut:
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?