Melodifestivalen 2015 - Deltävling 4 (Örebro)

 
Dags för den fjärde & sista deltävlingen av Melodifestivalen 2015!
 
Inför: Sveriges fjärde deltävling Melodifestivalen 2015
Datum: 2015-02-28
Tid: 20.00 - 21.30
Plats: Örebro
Röstningsprocess: 100 % tittarröster
TV-bolag/Stream: SVT1 & HD + SVTPLAY - Länk
 
Precis som förra veckan tävlar sju bidrag om två platser i finalen respektive Andra chansen. Det är tittarna som har hela makten att avgöra resultatet. Som vanligt kan man både telefon- och SMS-rösta, men glöm inte att det i år även finns möjlighet att app-rösta medan bidragen framförs live. Appen är helt kostnadsfri och kan laddas ned via Windows phone store, Google play och App store. Observera att det är en god idé att ladda ned appen innan sändningen börjar då det kan ta några minuter för appen att komma igång att fungera!
 
Inför deltävlingen har SVT nu släppt studioversionerna av de sju bidragen (obs! endast 2:30 minuter per bidrag). I torsdags presenterades även 30-sekundersklippen från den första repetitionen.
 
I går sändes det underhållande inför-programmet "Fredagskväll med Malin" där programledare Malin intervjuar artisterna som tävlar i Örebro. Det rekommenderar vi att ni kikar in också.
 
Mycket nöje!
 
SVT 1 / SVT Play kl 20.00
 
PS. Som vanligt kommer panelen att reflektera deltävlingen efter att den har sänts. Denna artikel kommer att publiceras på måndag. I denna artikel kommer var och en i panelen att poängsätta bidragen samt ge personliga topplistor!
 

Melodifestivalklubbens och Poplights publikundersökning
 
Direkt efter fredagens första publikgenrep genomförde Melodifestivalklubben och Poplight en undersökning där publiken fick säga sitt om vilka artister som de tycker är bäst. Totalt svarade 496 personer på enkäten. Så här slutade omröstningen:
  1. Måns Zelmerlöw - "Heroes" 45,4% (225 röster)
  2. JTR - "Building It Up" 14,5% (72 röster)
  3. Caroline Wennergren - "Black Swan" 11,3% (56 röster)
  4. Dinah Nah - "Make Me (La La La)" 9,7% (48 röster)
  5. Midnight Boy - "Don’t Say No" 8,1% (40 röster)
  6. Annika Herlitz - "Ett andetag" 6,0% (30 röster)
  7. Hasse Andersson - "Guld och gröna skogar" 5,0% (25 röster)
 

 
Nu följer en närmare presentation av de tävlande artisterna i kvällens deltävling.
 
 
Johan Kafman, eller Midnight Boy som han kallar sig som artist, är född den 6 april 1988, uppväxt i Helsingborg men bor numera i Stockholm. Midnight Boy beskriver sin musikstil som 1980-talsinspirerad.
 
Som artist blev han känd under 2013 då han släppte singeln "Roll With It" som tog honom hela vägen till USA för en miniturné. Under föregående år började han arbeta med flera stora namn inom låtskrivarvärlden både i USA men även i Sverige. Vid inspelningen av låten "When You're Strange" tog Midnight Boy av sig alla sina kläder när han vandrade runt på Stureplan. Det blev lite kontrovers kring detta.

Den låt han ska tävla med i Melodifestivalen i år har han skrivit tillsammans med Kristofer Östergren (från gruppen Melody Club) samt Olle Blomström. Låten beskrivs som "synthbaserad pop".
 
 
 
Caroline Wennergren är född den 21 september 1985 i Rio de Janeiro, men uppväxt och bosatt i Mölnlycke. Hennes första TV-framträdande gjordes 2002 i Sikta mot stjärnorna och tre år senare debuterade hon i Melodifestivalen med jazzlåten "A Different Kind Of Love". Denna låt skrällde sig hela vägen till finalen där den slutade på femte plats. Därefter släppte Caroline sitt debutalbum och karriären har varit i full gång. Hon har exempelvis sjungit med Christer Sjögren och turnerat med Diggiloo, bara för att nämna några saker. Caroline har också hunnit med att släppa ett andra musikalbum.
 
Efter tio år från Melodifestivalen är Caroline tillbaka, denna gång med en lite "mer soulig låt". Låten är skriven av Nicklas Eklund, Joel DeLuna och Aimee Bobruk.
 
 
 
Denna grupp består av de tre Alingsåsbröderna John, Tom och Robin. De upptäcktes publikt när de slog igenom i X Factor Australia år 2013, där de slutade på sjunde plats. Men det var inte över för det utan gruppen blev riktigt populära i Australien där det har blivit både radioturnéer och albumlansering med mera. I somras medverkade gruppen på Liseberg där de framträdde med sin hitsingel "Ride" och de har även agerat förband till The Fooo Conspiracy. JTRs första album heter Touchdown.
 
Tävlingslåten har bröderna skrivit tillsammans med Erik Lewander och Iggy Strange Dahl.
PS: Skulle gruppen vinna årets Melodifestival skulle det bli tre bidrag i ESC med något australiensiskt i sig: Australiens bidrag, Armeniens bidrag och JTR.
 

 
Hasse "Kvinnaböske" Andersson är född den 28 januari 1948, uppväxt i Malmö men bosatt i Ängelsbäck och Degerfors. Hasse är nog årets tävlings äldsta deltagare och därigenom nog den som har mest muskalisk erfarenhet. Som ung slog han igenom under artistnamnet "Rock-Olle", men efter en flytt till byn Kvinnaböske på 70-talet bildade han och några vänner Kvinnaböske Band som 1979 slog igenom med låten "Eva-Lena/En ballad om ett barn". Deras första LP-skiva släpptes 1980 men det var den andra LP-skivan och framförallt låten "Skomagare Anton" som sålde guld (eller 500 000 exemplar)!
 
Under 80-talet var det verkligen guld och gröna skogar för Hasse som både sjöng och spelade i ett antal TV-serier. En av dessa serier som utspelade sig i en lada blev riktigt populär och det gjorde att Hasse startade en showkrog som han bedrev i en lada fram till början av 2000-talet. Sedan dess har han skrivit en bok om sitt liv och sin musik. Totalt har Hasse Andersson släppt drygt 20 musikalbum.
 
Den låt han ska tävla med är skriven av Anders och Elin Wrethov samt Johan Bejerholm och Johan Deltinger.
 

 
Dinah Nah, eller Malin Sundström som hon egentligen heter, är född den 23 augusti 1980, uppväxt i Sätra men bor numera i Stockholm. Hon gjorde sig känd under 1990-talet då hon medverkade i gruppen Caramell som bl.a. fick hits med låtarna ”Om du var min” och covern ”Efter plugget”. Malin har en examen som hudterapeut och undersköterska.
 
Nu har hon istället satsat på musiken igen och skapat sig artistnamnet Dinah Nah med hjälp av Idoljurymedlemmen Anders Bagge. Hon har också samarbetat med Dr. Alban (som medverkade i Melodifestivalen förra året) som co-artist till hans låtar. Nu när hon har satsat solo kan man höra henne i exempelvis låten "Like You".
 
Dinahs låt är skriven av Dr. Alban samt Jakke Erixson och Karl-Ola Kjellholm.
 

 
Annika Herlitz är född den 22 september 1984, uppväxt i Täby men nu bosatt i Stockholm. Hon är musikalartist och röstskådespelare; det senare mest känt från förra årets storfilm "Frost". Sitt första TV-framträdande gjorde hon så sent som i somras då hon framförde låten "Slå dig fri" från filmen Frost i Allsång på Skansen. Däremot är hon inte okänd på scenen. Nej, hon har medverkat i en mängd musikaler som exempelvis i Grease. Dock är det nu som hon debuterar i Melodifestivalen, med en powerballad.
 
Hennes låt är skriven av Amir Aly, Maciel Numhauser, Robin Abrahamsson, Sharon Dyall och Sharon Vaughn.
 

 
Måns Zelmerlöw är född den 13 juni 1986, uppväxt i Lund men numera bosatt i Stockholm. Välkänd artist som slog igenom i Idol 2005, där han slutade på femte plats, men året efter vann han första upplagan av Let's Dance. 2007 slog han igenom i Melodifestivalen med "Cara Mia", som slutade trea i finalen. 2009 återvände han till Melodifestivalen med "Hope & Glory" som slutade fyra i finalen.
 
Måns har inte bara artisterfarenhet utan också programledarerfarenhet som till exempel år 2010 då han ledde  Melodifestivalen med Christine Meltzer och Dolph Lundgren och somrarna 2011-2013 då var han Allsång på Skansen-programledare (med fler evenemang etc.). 2013 fick han med bidraget "Hello Goodbye" som Erik Segerstedt & Tone Damli framförde i tävlingen (gick till Andra chansen).
 
Mellan Melodifestivalen har Måns försökt hitta sitt eget uttryck i popvärlden och har släppt ett par album nu (inkl. julskiva). Nu när han äntrar Melodifestivalen för tredje gången som tävlande artist gör han det med en låt signerad Anton Malmberg Hård af Segerstad samt Joy och Linnea Deb. Måns är även en av låtskrivarna till bidraget "Det rår vi inte för" (som framfördes av Behrang Miri feat. Victor Crone i den första deltävlingen och som är klar för Andra chansen).
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?