María Ólafsdóttir representerar Island i ESC 2015

Foto: Söngvakeppnin Facebook.
 
På lördagskvällen avgjordes finalen av Islands uttagning Söngvakeppnin, där det slutligen blev María Ólafsdóttir med låten "Unbroken" (isländsk version hette Lítil skref) som vann. Därmed får hon representera Island i ESC 2015.
 
Årets Söngvakeppnin innehöll två semifinaler med totalt 12 bidrag, 6 stycken per semifinal. Från varje semifinal röstade tittarna vidare tre bidrag till finalen och därefter valde en jury ut ett wildcard bland de bidrag som ej hade röstats vidare.
 
Finalen avgjordes genom två röstningsomgångar. I den första omgången framfördes bidragen i originalversioner samtidigt som tittarna och en jury (beståendes av Yohanna, Stefán Hilmarsson, Sigríður Thorlacius, Valdimar Guðmundsson och Einar Bárðarson) gemensamt röstade fram två bidrag till en andra omgång. Övriga bidrag slutade oplacerade. I den andra omgången framfördes de två vinnarbidragen i Eurovisionversion (gällande språkvalet) och i denna omgång hade tittarna hela makten att avgöra resultatet.
 
I finalen tävlade följande (inom parantes anges finalversion av bidraget):
  1. CADEM - "Fyrir alla" ("Fly")
  2. SUNDAY - "Fjaðrir" ("Feathers")
  3. Björn & Friends - "Piltur og stúlka" ("Piltur og stúlka")
  4. María Ólafsdóttir - "Lítil skref" ("Unbroken")
  5. Elín Sif Halldórsdóttir - "Í kvöld" ("Dance Slow")
  6. Friðrik Dór - "Í síðasta skipti" ("Once Again")
  7. Haukur Heiðar Hauksson - "Milljón augnablik" ("Milljón augnablik")
Förklaringar:
Fetmarkerat = vinnare.
Fetkursivt = tvåa.
Normalstil = oplacerad.
 
Här nedan kan du lyssna på vinnarlåten:
 
 
 
 
Hollac16: Min favorit vann :) Och jag tror att det kan gå ganska bra för Island i år. Det är ingen ESC-vinnare men helt klart en av de bättre bidragen som hittills har valts ut till ESC. Gillar även den engelska versionen av låten.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?