Inför: Finland - FINAL

 
Tävlarna i årets UMK-final
 
På lördag kväll avgörs finalen i den finska uttagningen till Eurovision Song Contest, UMK-Tävlingen för ny musik. Under februari har det tävlats i tre semifinaler, och sex stycken tävlare har deltagit varje vecka. Av de sex tävlarna har tre stycken per vecka gått vidare till finalen, medan de tre resterande har fallit ut ur tävligen. Nu är  det då dags för de nio artisterna att mötas i en final, med flera vinsttippade.
 
Inför: Finlands final Uuden Musiikin Kilpailu 2015
Datum: 2015-02-28
Tid: 20.00 - 22.00
Plats: YLE Studio 2 i Helsingfors
Röstningsprocess:
90 % tittarröster
10% juryröster
TV-bolag/Stream:
YLE 2 - Länk1
Eurovision.tv - Länk
 

Vem tävlar?

 
Norlan El Missionario
 
 
Odds: 11.00
Alexanders kommentarer: Ett mycket annorlunda bidrag! Själv blev jag mycket mycket överraskad då han gick vidare från den första semifinalen, som någon helt okänd. Finska folket gillar honom relativit mycket, men inte behöver han förvänta sig någon biljett till Wien ikväll.
 
Pertti Kurikan Nimipäivät
 
 
Odds: 1.25
Alexanders kommentarer: Årets freakshow. De har inte blivit omtyckta på grund av sin låt, främst för att de har varit årets "underliga" bidrag. Personligen hoppas jag inte att de vinner. Jo, det skulle vara fint att visa att Finland är så toleranta att vi kan skicka ett band med utvecklinghämmade till Eurovisionen, men eftersom det ju är en sångtävling, och deras sång inte är sådär jättebra, så tror hoppas jag att de inte vinner.
 
 
 
Odds: 2.75
Alexanders kommentarer: Här har vi internationell arena-pop på hög nivå! Vinner de här killarna tävlingen ikväll så blir jag inte ett dugg förvånad! I årets tävling finns det inte någon helt klar vinnare, men skulle det finnas så skulle de här killarna ha en stor chans att vara det. Radiovänlig och live-vänlig är låten, och de är mycket scenvana, så jag hoppas på det bästa för dem. Dessutom är de finlandssvenska, vilket ju är ett plus.
 
 
 
Odds: 26.00
Alexanders kommentarer: Hmmm, vad kan man säga om Jouni Aslak. Sälv är jag lite missnöjd med att han gick vidare från den andra semifinalen, istället för till exempel Siru. Hans låt är okej, men hans engelska uttal haltar, och hans scenshow var inte den bästa. Om man tittar på oddsen så kan man ju konstatera att han inte är så vinstatippad, vilket jag kan hålla med om.
 
 
 
Odds: 8.00
Alexanders kommentarer: Mycket intressant dam. Sången i sig är ganska svåruppfattad, medan musiken är som vilken EDM-låt som helst, vilket ju går hem för det mesta för tillfället. Hon i sig är mycket spännande, men inte har hon någon egentlig vinst-chans ikväll. Men alltid är det ju kul med något lite speciellt.
 
 
 
 
Odds: 21.00
Alexanders kommentarer: Och på tal om något speciellt. Shava har en enorm fan-club, som nog har en tendens att rösta riktigt mycket ikväll. Oddsen på det här bandet är helt åt skogen, vadslagningsbyråerna tycks nog inte ha diskuterat med det finska Eurovision-folket då de lade oddsen, eftersom dessa här verkligen är vinsttippade ikväll. Igen finns det en liten freakshow-chans för dessa, men jag tycker det är en kul grej med "Suomi-bhangra". Go Shava skulle jag säga! De har nog en chans att placera sig bra ikväll.
 
 
 
Odds: 11.00
Alexanders kommentarer: Bandet som skulle ge alla eurovisionskommentatorer rikligt med fel i huvudet ifall de skulle vinna. I och för sig så skulle det ju vara kul att som finländare att sitta och skratta åt Spaniens och Frankrikes kommentatorer då de ska uttala Järjestyshäiriö, eller varför inte "Särkyneiden Syndenten Kulmilla" som låten heter. Testa själva :)
Låten är riktigt bra, både liva och i studio-format, så de skulle säkert klara sig hyfsat i Wien, men jag får kanske inte några Eurovisionvibbar då jag hör på den...
 
 
 
 
Odds: 16.00
Alexanders kommentarer: All for Victory! Årets pampigaste framträdande och årets pampigaste låt! Vilket kanska skulle passa sig i årets pampigaste TV-show. Snyggt producerad låt, men själv tycker jag att den lätt blir lite platt i slutändan. Men det är kanske bara personligt.

 
 
 
Odds: 6.00
Alexanders kommentarer: Tvillingsystrarna Linda & Ylva Persson från Sverige är upphovsmän till detta bidrag. Trots att jojken blev jättestor i förra veckans Melodifestival, så blev det inte riktigt lika stort i UMK. Låten är ju nog rätt bra, men inte kommer de att vinna ikväll inte. Lite udda , men ganska så kul att se på.
 
 
 
 

Panelens topp 5

 
Alexander
 
1. Satin Circus - "Crossroads"
2. Shava - "Ostarilla"
3. Järjestyshäiriö - "Särkyneiden sydänten kulmilla"
4. Angelo De Nile - "All for Victory"
5. Opera Skaala - "Heart of Light"
 
 
Erik
 
1. Satin Circus - "Crossroads"
2. Järjestyshäiriö - "Särkyneiden sydänten kulmilla"
3. Solju - "Hold your colours"
4. Opera Skaala - "Heart of Light"
5. Angelo De Nile - "All for Victory"
 
 
Robban
 
1. Angelo De Nile - "All for Victory"
2. Solju - "Hold your colours"
3. Satin Circus - "Crossroads"
4. Jouni Aslak - "Lions and Lambs"
5. Järjestyshäiriö - "Särkyneiden sydänten kulmilla"
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?