Genealogy tävlar för Armenien i ESC 2015

Foto: Armenian Public Television Company.
 
På onsdagskvällen presenterade Armeniens nationella TV-bolag sin representant till ESC i Wien i maj. Det blir musikgruppen Genalogy (Släktforskning) som sätts ihop enbart för Eurovision Song Contest, vars medlemmar kommer att komma från fem olika världsdelar (Asien, Amerika, Afrika, Australien och Europa), där samtliga har armeniskt ursprung. Låten som Genalogy ska tävla med heter "Don't Deny".
 
Temat för årets Eurovision Song Contest är "Building Bridges", ett tema som Armenien verkligen har gått igång på. Årets armeniska musikgrupp kommer som tidigare nämnt bestå av fem artister som sätts ihop till gruppen Genealogy (släktforskning). De har ursprungliga rötter från Armenien och tanken är att förena en ny generation armenier på scenen vars familjer blev spridda över hela världen för 100 år sedan.
 
Gruppen kommer att använda sig av blomman förgätmigej som sin symbol, som består av fem kronblad - ett blad för varje artist. En sjätte artist i gruppen kommer symboliseras av blommans centralpunkt, och kommer att vara en artist som kommer från Armenien. Det är ännu inte presenterat vilka sex artister som ska ingå i gruppen. Dock kommer den första artisten att presenteras på måndag (16 februari).
 
Så här såg det ut när avslöjandet skedde:
 

Ett liknande gruppkoncept tidigare år

 
Känner du igen konceptet att sammanföra artister från olika länder i ett och samma bidrag? Ja det har faktiskt hänt förrut i ESC.
 
Något av det mest kända exemplet var år 2006 då Eurovisionslegendaren/kompositören Ralph Siegel sammanförde sex stycken artister från sex olika länder i Europa till att framföra Schweiz bidrag det året. De artister som valdes ut var Andreas Lundstedt (Sverige), Tinka Milinovic (Bosnien-Hercegovina), Claudia D'Addio (Schweiz), Keith Camilleri (Malta), Marco Matias (Tyskland, dock född i Portugal) och Liel Kolet (Israel). Låten de tävlade med hette "If We All Give a Little".
 
Six4one sammanfördes som grupp vid enbart detta tillfälle i Eurovision. Trots ett visst favoritskap blev det endast 17:e plats för gruppen. De fick förvisso tolv poäng från Malta men inga poäng från Sverige. Så här såg det ut i liveframträdandet då:
 
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?