Vårnytt vecka 16

 
 
Dags för en ny koll på vad som har hänt i ESC-världen!
 
 

Edward af Sillén & Sanna Nielsen kommenterar ESC för Sverige

 
Foto: Carl Johan Söder/Janne Danielsson/SVT
 
Årets duo som kommenterar Eurovision Song Contest för Sveriges del blir manusförfattaren/regissören Edward af Sillén samt förra årets MF-vinnare och årets hyllade MF-programledare Sanna Nielsen. Under de två semifinalerna samt under finalen kommer denna duo att guida tittarna genom de 40 bidrag som gör upp om segern i årets ESC.
 
Sanna gör kommentatorsdebut medan det för Edwards del blir sjätte gången han kommenterar ESC. Edward har haft uppdraget årligen sedan 2009, dock undantaget 2013 då han istället var manusförfattare till programledaren Petra Mede. Varje år har han haft med sig en kvinnlig sidekick i form av Shirley Clamp (2009), Christine Meltzer Lind (2010), Hélène Benno (2011), Gina Dirawi (2012) och Malin Olsson (2014).
 
Kommentatorer för SVT de senaste åren:
 
2014 Edward af Sillén & Malin Olsson
2013 Josefine Sundström
2012 Edward af Sillén & Gina Dirawi
2011 Edward af Sillén & Helene Benno
2010 Edward af Sillén & Christine Meltzer
2009 Edward af Sillén & Shirley Clamp
2008 Kristian Luuk
2007 Kristian Luuk & Josef Sterzenbach
2006 Pekka Heino
2005 Pekka Heino
2004 Pekka Heino
2003 Pekka Heino
2002 Claes Åkeson & Christer Björkman
2001 Henrik Olsson 2000 Pernilla Månsson & Christer Lundh
2000 Pernilla Månsson & Christer Lundh
 
Tillägg: Det är ännu okänt vem/vilka som kommer att leverera Sveriges poäng under finalen den 23 maj. Hittills är det 6 länder som gjort känt om detta. Det är också klarlagt att hittills kommer fyra icke-tävlande länder att sända tävlingen: Kanada, Kroatien, Nya Zeeland och Ukraina.
 

Måns dyker upp på Eurovision In Concert

 
 
På lördag hålls Eurovision In Concert i Amsterdam i Nederländerna. Detta är ett unikt tillfälle för fans och artister att mötas inför ESC om mindre än 40 dagar! Under våren har vi i panelen då och då gett er läsare en uppdaterad lista över vilka som ska medverka i Amsterdam. Förra veckan trodde vi att allt var spikat, men nej, nu visar det sig att Sveriges ESC-representant Måns Zelmerlöw kommer att delta! Det är förövrigt första gången en svensk deltagare från det befintliga året uppträder på Eurovision In Concert, som pågått sedan år 2009. Totalt blir det 23 artister som deltar i Eurovision In Concert; från Azerbajdzjan i öster till Frankrike i väster. Måns är även med på London Eurovision Party som hålls den 26:e april (där även Christer Björkman kommer att uppträda).
 
 

Liveklipp från Riga Pre-Party 2015

 
I lördags hölls det första inför-partyt till Eurovision Song Contest vilket arrangerades i Riga. 12 artister deltog varav 8 tävlar i årets ESC och 4 har tävlat tidigare år i ESC. Här nedan länkar vi till deras framträdanden:
 
* Vaidas Baumila deltog ej under framträdandet.
 
Gästartister:
 
Här nedan har vi även ett recap av framträdandena som Eurovision.tv har satt ihop:
 

Italien på tre minuter

 
Italiens bidrag "Grande amore" är i originalversionen 3 minuter och 44 sekunder långt, vilket överstiger EBU:s maxgräns på 3 minuter. Därför har låten behövt göras om något. Klippet nedan publicerades den 10 april och sägs vara den version som kommer att vara den version gruppen Il Volo ska framföra i finalen den 23 maj. Klippet kommer dock inte från Eurovisionens officiella YouTube-kanal.
 
Lyssna gärna och säg vad du tycker!
 

Remix av Måns Zelmerlöws "Heroes"

 
Så här i ESC-tider görs fler och fler remixer av Eurovisionsbidragen. En av de senaste versionerna kommer från aArtisten Ville Koski/Vanity In Mind, som har gjort en remix av Måns Zelmerlöws "Heroes". Den har nu blivit lite mer synthinspirerad. Lyssna gärna och säg vad du tycker!
 
 
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?