Två forna Junior Eurovision-sångare bildar duo för San Marino i ESC 2015

Anita & Michele, som representerar San Marino i ESC 2015. Foto: SMRTV.
 
Efter tre försök i rad för Valentina Monetta lyckades så San Marino äntligen gå till en ESC-final. Trots en 24:e-plats i finalen 2014 blev det ändå en seger att ha kvalificerat sig. Nu har San Marinos nationella TV-bolag meddelat vem som ska få ta efter Valetina och det blir inte mindre än två forna Junior ESC-tävlande för landet - Michele Perniola (2013) och Anita Simoncini (2014)!
 
Denna duo kommer kunna betraktas som den yngsta tävlingsduon någonsin i Eurovision Song Contest. Idag är de 15 respektive 16 år gamla (Michele är född 1998 och Anita är född 1999), men i ESC kommer båda vara 16 år. Förutom åldern kommer även Anita bli den första som både har tävlat i JESC och i ESC i rad.
 

Kortfattat om duon

 
Michele Perniola är född den 6 september 1998 i Palagiano i Italien, där han bor med sina föräldrar och två yngre systrar. Han inledde sin musikkarriär som nioåring. 2012 vann Michele den italienska talangtävlingen Ti lascio una canzone, vilket var då han började bli känd och framgångsrik. 2013 representerade han San Marino i Junior Eurovision Song Contest (även om han alltså har italienskt medborgarskap) med låten "O-o-O Sole intorno a me" som slutade på tionde plats av tolv tävlande.
 
Anita Simoncini är född den 14 april 1999 i Montegiardino i San Marino. Till vardags är Anita med i tjejgruppen The Peppermints, som för knappt två veckor sedan tävlade för San Marino i Junior ESC med låten "Breaking My Heart". Gruppen består av Anita från San Marino och fyra tjejer från Italien (Rafaella Perniola, Greta Doveri, Arianna Ulivi och Sara Dall'Olio). Den förstnämnde (Rafaella) är syster till Michele Perniola. I Junior ESC kom gruppen näst sist (femtonde plats).
 

Det är ännu inte känt om Anita & Michele får ett gemensamt duonamn eller om de kommer att gå under sina ordinarie förnamn vid tävlan i ESC. Det är heller inte känt när deras ESC-låt kommer att släppas.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?