Melodifestivalen 2015: Dessa artister tävlar i de två första deltävlingarna

 
 
På måndagen höll Sveriges Television den första av två presskonferenser för Melodifestivalen 2015, där artister och bidrag till den första och andra deltävlingen presenterades. Av de artister som presenterades är det åtta stycken som återkommer i tävlan, däribland Magnus Carlsson och Jessica Andersson, som deltagit sju respektive fem gånger tidigare i Melodifestivalen. En av de som presenterades som tävlande var Marie Bergman, som tillsammans med Carola har vunnit Melodifestivalen flest gånger. Nu kan hon alltså eventuellt få en fjärde seger om det så vill (tillsammans med Sanne Salomonsen).
 
För tredje året i rad presenterades artist och bidrag vid samma tillfälle, istället för som tidigare år att särskilja dessa till två tillfällen. Inför presentationen hade dock Aftonbladet listat 25 artister som är "klara" för tävlan, och flera av dessa kunde nu bekräftas av Sveriges Television. En av de som Aftonbladet ej listade var vinnaren av Allmänhetens tävling (webbjokern) - Emelie Irewald - som ska tävla i den andra deltävlingen. Det blir första gången som webbjokern får tävla i andra deltävlingen, istället för vanligen tredje eller fjärde deltävlingen. Emelie Irewald deltog i TV-programmet True Talent 2011.
 
I övrigt var det flera nya artister som aldrig förr har deltagit som presenterades. Exempel på detta var tjejtrion Dolly Style (som ska föreställa dockor men som kanske vid en första titt mer liknar tre gånger Yohio), tidigare Idol-tävlande Mariette Hansson (2009) och Molly Pettersson Hammar (2011), Elize Ryd & Rickard Söderberg, Samir & Viktor med flera.
 

Kort fakta om de två startfälten:
 
- Av de 14 presenterade bidragen kommer 4 framföras på svenska och 10 på engelska (OBS! Utifrån vad låttitlarna avslöjar).
 
- 7 bidrag framförs av killar, 6 bidrag framförs av tjejer och 1 bidrag av en duett med både en kille & en tjej. Till skillnad mot förra årets två första startfält är det mer mixat bland soloartister, duetter och grupper. 2014 bestod första deltävlingen av enbart soloartister och andra deltävlingen i princip av musikgrupper.
 
- Ej könsräknat framförs 8 bidrag av soloartister, 4 bidrag som duetter och 2 bidrag av musikgrupper i dessa två startfält.
 
- Av 35 låtskrivare har följande fem fått med två bidrag vardera i de de två redovisade startfälten: Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe, Jimmy Jansson och Thomas G:son. Av de resterande 30 låtskrivarna har flera aldrig tidigare förut tävlat/fått med bidrag i Melodifestivalen.
 
- Bland låtskrivarna finns flera intressanta namn. Exempelvis Albin Johnsén som under 2014 har blivit känd för sin hitlåt "Din soldat", David Kreuger som har haft en lång låtskrivarkarriär med låtar som Britney Spears och Westlife framfört, Miss Li som är en känd artist i Sverige och John Gordon som skrev 2010 års Eurovisionvinnarlåt.
 

 
Här nedan presenterar vi de två startfälten. Observera att listorna går efter bidragstitlar i bokstavsordning!
 

Deltävling 1: Göteborg

 
Artisterna i Göteborg. Foto: Anders Wiklund/TT.
 
Sänds från Scandinavium i Göteborg den 7 februari 2015.
 
Artist Låt Text & musik
 Jessica Andersson  "Can’t Hurt Me Now"  Aleena Gibson, Fredrik Thomander
 Behrang Miri feat.
 Victor Crone
 "Det rår vi inte för"
 Behrang Miri, Albin Johnsén,
 Måns Zelmerlöw, Tony Nilsson
 Dolly Style  "Hello Hi"  Emma Nors, Palle Hammarlund, Jimmy Jansson
 Molly Pettersson Hammar  "I’ll Be Fine"
 Molly Pettersson Hammar, Lisa Desmond, Tim Larsson,
 Tobias Lundgren, Gavin Jones
 Rickard Söderberg &
 Elize Ryd
 "One By One"
 Elize Ryd, Jimmy Jansson,
 Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn
 Daniel Gildenlöw  "Pappa"  Daniel Gildenlöw
 Eric Saade  "Sting"
 Sam Arash Fahmi, Hamed ”K-one” Pirouzpanah,
 Fredrik Kempe, David Kreuger
 
 
 

Deltävling 2: Malmö

 
Artisterna i Malmö (OBS! Emelie Irewald saknas på bilden). Foto: Anders Wiklund/TT.
 
Sänds från Malmö Arena i Malmö den 14 februari 2015.
 
Artist Låt Text & musik
 Mariette (Hansson)  "Don’t Stop Believing"  Miss Li (Linda Karlsson), Sonny Gustafsson
 Emelie Irewald*  "Där och då med dig"  Emelie Irewald
 Linus Svenning  "Forever Starts Today"
 Aleena Gibson, Fredrik Kempe,
 Anton Malmberg Hård af Segerstad
 Samir & Viktor  "Groupie"
 Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell,
 Anton Malmberg Hård af Segerstad
 Neverstore  "If I Was God For One Day"  Thomas G:son, John Gordon, Jacob Widén
 Magnus Carlsson  "Möt mig i Gamla stan"  Thomas G:son, Lina Eriksson
 Marie Bergman &
 Sanne Salomonsen
 "Nonetheless"  Andreas Stone Johansson, Allison Kaplan
 
* Webbjoker/vinnare av Allmänhetens tävling.
 

Imorgon tisdag (25 november) kl. 10:00 presenteras de resterande bidragen i tävlingen (deltävling 3 och 4). I någon av dessa startfält finns Svensktoppen-vinnaren Kalle Johansson med. Övriga 13 artister är än så länge fortsatt hemlighållna av SVT.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?