"Walk Alone" blir Nederländernas ESC-bidrag 2015

Trijntje Oosterhuis vid dagens låtpresentation. Foto: AVROTROS.
 
För tre veckor sedan presenterade Nederländernas nationella TV-bolag AVROTROS att man för tredje året i rad skulle välja artist och bidrag till ESC internt. Till 2015 föll valet på Trijntje Oosterhuis som presenterades för drygt tre veckor sedan. Idag den 11 december presenterades hennes tävlingsbidrag "Walk Along", skriven av Anouk (som tävlade för Nederländerna i ESC 2013).
 
Nederländerna har haft ett Eurovisionsresultat som kan liknas vid en bergochdalbana i två akter. Under sina första år (1956-1975) fick landet totalt fyra segrar, två andraplatser och en tredjeplats, men samtidigt också fyra sistaplatser. Landet pendlade således ganska mycket mellan högt och lågt och så fortsatte det även efter 1975. Skillnaden var nu att det inte blev varken högt eller lågt utan snarare mot mitten, med vissa år mot botten.
 
När ESC sedan fick en semifinal då började det gå mycket sämre för Nederländerna. 2004 lyckades de kvalificera sig till finalen, men åren därefter (till och med 2012) blev de aldrig bättre än plats 14 i semifinalen. Först 2013 då Anouk framförde låten "Birds" gick det hem - en niondeplats i final (bästa placering sedan 1999). Och i våras när The Common Linnets tävlade för Nederländerna i våras blev det en andraplats - landets bästa placering på 39 år. Så frågan är då om det blir en 40:e gången gillt för Nederländerna att ta hem ESC (för femte gången i så fall)?
 
Under dagen framfördes studioversionen av "Walk Along" i radioprogrammet Gouden Uren på nederländska NPO Radio 2. Den har sedan släppts fri för allmän lyssning, lyssna gärna i klippet här nedanför:
 
 
Uppdaterat: Live-version finns nu tillgänglig
 
 
Förutom Nederländerna är även Makedonien och Malta klara med sina respektive ESC-uttagningar.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?