Eurovision Song Contest 2012 - Vitryssland


Antal framträdanden: 7
Debutår: 2004
Bästa placering: 6:a Dzmitry Kaldun- Work Your Magic 2007
Sämsta placering: 22:a (semifinal) Palina Smolava- Mum 2006
Intressant fakta: Robert Wells har tävlat för Vitryssland.

Årets Artist



Årets bidrag

Startnummer 5, semifinal 2.

Text & Musik:
Dmitry Kariakin, Vladimir Kariakin

Språk: engelska



Fakta om artisten
Gruppen består av följande personer:
Dmitrij Karjakin
Vladimir Karjakin
Jacopo Massa
Bröderna Karjakin startade bandet år 2002 då de var en duett som sjöng akustiska sånger. Gruppen har vann flera priser bland annat i Ryssland, Kina och USA. Efter det utökade de gruppen 2004. Gruppen har varit med i Vitrysslands uttagningar 2006, 2007, 2008 och 2010 med en andra plats som bästa resultat. Nu får gruppen äntligen representera sitt hemland i Baku.  

Uttagningsprocess
Sex bidrag gjorde upp om vem som skulle rpresentera landet i Baku. Vann gjorde Alena Lansaya som fick 12 poäng sammanlagt. Strax efteråt på en andra plats hamnade Litesound. Några dagar efter tävlingen var avslutad diskvalificerades vinnaren på grund av röstfusk. Litesound fick då veta att de skulle representera Vitryssland. Låten gjordes om från en rockig dänga till mer en Europoplåt. Nu ska hur som helst Litesound representera Vitryssland i Baku.
Senaste bidrag

2011 deltog Anastasia Vinnikova med låten I Love Belarus och kom på en 14:e plats i semifinalen.




Erik: Vitryssland bytte låt som sagt och det gjorde dem rätt i. Den nya låten är mycket bättre. Jag tror de har bättre möjligheter att ta sig till final med denna låten. Den här låten är mer catchig och svängig. Vitryssland är svårtippade men jag tror att de ligger där mellan 9-12 plats och skvalpar, frågan är bara om de landar på rätt sida strecket. För övrigt måste jag säga att semifinal 1 håller en mycket högre klass.

Haris:
Efter att den egentliga vinnaren blivit diskvalificerad fick tvåan, Litesound fick representera landet i årets Eurovision. Från början hade de en rockig låt som var rätt behaglig. Av någon anledning valde man att göra om den och det blev för mycket europop för min smak över hela låten. Det är rätt tråkigt på rätt usel engelska och händer ingenting. Vitryssland hade 2007 ett av mina absoluta favoritbidrag i låten "Work Your Magic" med Dmitry Koldun. De har varken före eller efter nått upp till den nivån.

Robban: En skön låt att lyssna på och ett ansträngande och häftigt scenframträdande. Jag gillade också originalversionen bäst. Den Magnus Carlsson-liknande sångaren Dimitris röst påminner om Chad Kroeger i gruppen Nickelback. Jag tror inte att det blir någon finalplats för Vitryssland i år heller.

Betygsättning

= Underkänd

= Godkänd

= Ok, inte mer

= Bra

= Mycket bra

= Världsklass

Panelens beyg

Erik:


Haris:

Robban:



Panelen tippar

Erik: Till Final

Haris: Ej till Final

Robban:
Ej till Final

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?