Eurovision Song Contest 2012 - Litauen


Antal framträdanden: 12
Debutår: 1994
Bästa placering: 6:a LT United- We are the winners 2006
 Sämsta placering: 25:e (semifinal) Laura & the lovers- Little by Little 2005
Intressant fakta: Litauen kom sist i sin debut 1994.
Årets Artist



Årets bidrag


Startnummer 18, semifinal 2.

Text & Musik:
Brandon Stone & Jodie Rose

Språk: engelska



Fakta om artisten
Donatas Montvydas är det riktiga namnet på artisten Donny Montell. Han  föddes den 22 oktober, 1987, i Vilnius, Litauen. Donatas mamma var tidigare gymnast och hans pappa trummis i en hårdrocksgrupp. Hans syster är dansös. Han fick ett tidigt intresse för musiken. Redan som sexåring började han sjunga på scen. Han var med i diverse tävlingar som barn. Han har sedan 2009 försökt representera sitt land i Eurovision Song Contest. 2009 hade han två bidrag med och misslyckades. 2010 blev han diskvalificerad och 2011 hade han också två bidrag med, däribland en duett med Sacha Son. Men även denna gången misslyckades han med att vinna. Det blev fjärde gången gillt för Donny.

Uttagningsprocess
Litauens nationella uttagning bestod av fyra semifinaler med nio bidrag i varje. Juryn och tittarna delade rösterna lika i alla delar av uttagningen. Från varje semifinal tog sig tre bidrag vidare, samt att två bidrag fick wild-card platser, vilket gjorde att startfältet i final stod på 14. I finalen fick Donny mest röster av både jury och tittare och blev en överlägen vinnare.

Senaste bidrag

2011 deltog Evelina Sašenko med låten C'est ma vie och kom på en 19:e plats i finalen.



Erik: Ingen bra låt aom avslutar den andra semifinalen. Ögonbindeln gör bara låten värre. han borde heller ha satt bindeln för munnen.

Haris:
Jag tror nog att Litauen är det land som år efter år skickar sämst bidrag. Vissa länder skickar dåliga låtar ibland, Litauen gör det alltid. Så även i år. En hemsk låt och en sångare med ögonbindel som sjunger love is blind. Det är pinsamt och jag mår dåligt.

Robban: Gäääsp! Jag brukar ofta underskatta Litauen och tippar att de misslyckas, vilket de sällan brukar göra. Så därför tror jag att den charmiga Donny Montell tar sig vidare från semifinalen och väl där får en mittplacering.


Betygsättning

Panelens beyg

Erik:
1

Haris: 0

Robban: 1



Panelen tippar

Erik: Ej till Final

Haris: Ej Till Final

Robban: Till Final


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?