Eurovision Song Contest 2012 - San Marino



Antal framträdanden: 2
Debutår: 2008
Bästa placering: 16:e plats i semifinalen 2011: Senit - Stand by
Sämsta placering: 19:e plats i semifinalen 2008: Miodio - Complice
Intressant fakta: Det land som deltagit minst gånger av årets deltagarländer.

Årets Artist:




Årets bidrag


Startnummer 11, semifinal 1.

Text:
Timothy Touchton & José Santana Rodriguez
Musik: Ralph Siegel

Språk: engelska



Fakta om artisten
Valentina är född och uppvuxen i San Marino. Hon har spelat med en rad olika band bland annat Tiberio som spelade R&B och jazz. Hon har även varit med i hiphop gruppen Parafunky. Första gången San Marino skulle delta i ESC var 2008. Valentina hade skickat en låt men hennes låt valdes tyvärr inte. Istället var det bandet  Miodio som valdes.

Uttagningsprocess
Själva uttagningen är inte mycket att säga någonting om låten valdes internt av tv-bolaget SMTV. Istället var det låten som skapade rubriker. Först hette låten "Facebook uh, oh, oh", men reklam får inte förekomma i ESC sammanhang och låten var tvungen att ändras till "The Socialnetwork Song"

Senaste bidrag

2011 deltog Senit med låten Stand By och kom på en 16:e plats i semifinalen.




Erik: Vilken dålig låt men problemet är att den sätter sig på hjärnan. Jag kan inte få den jäkla refrängen ut ur hjärnan. Låten sätter sig som ett tuggummi under skon. Jag tycker att man ska diskvalicera sången för att det är väldigt uppenbart att låten handlar om Facebook. Om låten skulle ta sig vidare är det en skam för tävlingen.

Haris: Förlåt alla läsare, men jag förstår verkligen inte poängen med att sjunga om Facebook. Tanken från början var att låten skulle handla om Facebook, men då man inte får sjunga låtar som gynnar ett särskilt företag så fick man göra om den. Det blev samma låt, men den hette The Social Networs Song istället. Genialiskt verkligen, säger jag med en massa sarkasm. Vi fattar ju fortfarande vad de menar. Och sedan när började man förknippa San Marino med Facebook? Jag fattar verkligen inte poängen! Definitivt ett av historiens absolut sämsta bidrag.

Robban: Först hette San Marinos bidrag "Facebook uh, oh, oh", men eftersom reklam är förjudet enligt EBUs regler ändrades texten och låttiteln om. "The Social Network Song" blev den slutgiltliga låttiteln. Det är fortfarande uppenbart att låten handlar om Facebook. Det här bidraget är så pinsamt dåligt på alla sätt och vis, fast lite catchy är den och därför får den en poäng iallafall. Annars... Vart är ogillaknappen när man behöver den? Just det, Haris hann före ;).


Betygsättning

= Underkänd

= Godkänd

= Ok, inte mer

= Bra

= Mycket bra

= Världsklass


Panelens beyg

Erik:


Haris:

Robban:



Panelen tippar

Erik: Ej till Final

Haris: Ej till Final

Robban:
Ej till Final

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?