Belgien: Två bidrag har kvalat in till finalen



Belgien har fått fram två finalister.

Okej, lika bra att ta upplägget så ni förstår.

Den 20:e september startade uttagningen. Enbart belgiska låtskrivare kan ladda upp låtar till en webbsida. Ett krav är att låtarna måste vara på antingen engelska eller franska. 

Fram till den 31:a december kan allmänheten donera pengar till sitt favoritbidrag, för att den i sin tur ska få en så proffisg produktion som möjligt. De som samlat ihop minst 20 000 euro tar sig till en nationell final januari/februari. Där väljs vinnaren fram av såväl jury som telefonröster. De som donerat pengar till de bidrag som inte lyckats kvala sig vidare får tillbaka sina pengar. 

Och nu har två bidrag lyckats nå minimumkravet för att kvala sig dit.

Léa Clément med “Où S’en Vont Nos Rêves?” och Syla K. med “Simple Love” .

På följande länk http://eurovision.akamusic.com/ kan du lyssna på de bidragen som är uppladdade, samt se hur de ligger till.


Robbans kommentar: Oj, vad fantastiskt bra Léa Cléments bidrag är. Den tillsammans med den snart kvalificerade Steve Linden och låten C'est la musique är mina två favoriter än så länge.
Postat av:Schlagerpinglan

Håller med dig ang. Léa Clément, hon var min favorit från första början. Har lyssnat på ca 50 av bidragen men konstaterat att jag förmodligen inte kommer att hitta någon bättre låt än Léas, så den belgiska uttagningen har jag numera lagt på is. :)


Skrivet: 2010-10-15| 17:20:02     Av: http://www.schlagerpinglan.se

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?