Dag 2 avklarad i Oslo!

God Morgon Sverige!

Jajamensan, det är inte klokt vad tiden går, man känner sig nästan som hemma i Oslo, folk är så trevliga och artiga. Igår gjorde jag precis som Staffan, besökte Eurovillage. Där var det en hel del uppträdanden och vi fick höra Danmark (In a moment like this), Vitryssland (Butterflies), Rumänien (Playing with fire), Makedonien (Jas Ja imam silata), Schweitz (Il pleut de l'or), Estland (Siren) samt Albanien (It's all about you). Det roliga var att de även körde en låt till. Så man fick höra lite mera. Trycket är ganska stor på Esc i år. Jag personligen får svårare och svårare att välja favorit. Alla låtar växer, speciellt när jag får höra de live. Passade även på att köpa Eurovision och Share the moments pins. Tog även och besökte Clarion hotell där Eurocafé ligger, de hade share the moments ballonger som pynt så fint. Bifogar en bild på detta. Hela staden är influerad av Eurovision song contest. Hela stora Karl Johans gate är pyntad med Share the moments, samt hej på alla språk. Affärer har tryckt på fönstrerna, det är fint. bifogar lite bilder från min dag så ni förstår vad jag pratar om.

Danmark på eurovillage Schweitz i eurovillage Rumänien på eurovillage Albanien på Euroclub Vitryssland 1 på eurovillage Vitryssland 2 på eurovillage Vitryssland 3 på eurovillage Estland aeuroclub Estland på eurovillage

Makedonien på euroclub Makedonien på Eurovillage På Karl johan gate På Karl johan gate På Karl johan gate dansa till Verka

Vi gick även förbi the house of Oslo där de välkomnade artisterna till Norge. Det var massor med folk, rosa mattan var utrullad, vi mötte Makedonien. Men sen blev de för kaotiskt för att stanna kvar där.
Sent på kvällen kom vi till Euroclub, det var bra tryck där och ett väldigt trevligt ställe. Folk dansade som tåg till Verka, försökte sjunga svenska med Linda Begtzings Jag ljuger så bra. Det finaste var när hela Euroclub stod och sjöng This is my life. Då blev jag lite rörd.

Ikväll blir det fler uppträdanden på Eurovillage och sen har Israel fest på Euroclub.

På återseende nu blir det turist Fidde igen som ska åka Hop on Hop Off =)

//Fidde

Postat av:Anonym

Riktigt rolig läsning från folk på plats. Stort tack för de fina rapporterna ni bjuder på.


Skrivet: 2010-05-25| 01:12:04    

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?