Ikväll väljs bidrag till Harel Skaat



Info om artisten: Harel Skaat är född den 8:e augusti 1981 och är en israelisk sångare och låtskrivare. Skaat blev först känd när han år 2004 var med i "Kokhav Nolad" ("A star is born"), som är den israeliska motsvarigheten till Idol.

Vi börjar gå mot slutet av uttagningarna det här året. Ikväll klockan 20.00 svensk tid är det israelisk final och den fantastiske Harel Skaat framför sina fyra, fina låtar.

Det israeliska uttagningsformatet växlar lite från år till år (förra året gick det dock till på samma sätt som det kommer göra i år – då var det som vi alla minns Noa & Mira Awad som så vackert sjöng sina sånger). Uttagningen är kallad Kdam Eurovision.

Juryn utgör 60 % av rösterna, medan 40 % kommer ifrån telefonröster. Förhandsfavorit till segern är bidraget Milim, som enligt källor ligger bäst till av den israeliska juryn.

1. Le'an (Where to?)
2. Elayich (Towards you)
3. Le'hitkarev (Closer)
4. Milim (Words)



(Smakprov på Harel Skaat, här tillsammans med Anne-Marie David)

Robbans kommentar: Hunken Harel Skaat ska tydligen vara gay och tillsammans med en fd Big Brother-deltagare Tzabar Gadish. Skoj! Vilken låt gillar jag bäst då? Både Le'hitkarev (Closer) &”Away” (Le’an) föredrar jag bäst. Hur som helst är det fyra riktigt starka låtar. Jag tror Israel har goda möjligheter att få en bra placering i årets ESC. Israel är som bekant ett av mina favoritländer i denna tävling.


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?