Island skickar Hera Björk!

Det blir Hera Björk som får äran att representera Island i Eurovision Song Contest 2010.

Hera fick flest telefonröster med sitt bidrag Je ne sais quoi som hon tillsammans med Örlygur Smári har skrivit. Det är ett klassiskt schlager/europop bidrag. Smári har tidigare skrivit Islands vinnarbidrag 2000 & 2008.

andra plats kom Jógvan Hansen med One More Day som var skriven av samma man bakom fjolårets Isländska ESC-bidrag Is It True, Óskar Páll Sveinsson.



Island

Vinnare: Hera Björk - Je ne sais quoi



Resultat:

1. Hera Björk - Je ne sais quoi
2. Jógvan Hansen - One more day

Utslagna

Íris Hólm - The one
Matthias Matthiasson
- Out of sight
Hvanndalsbræður - Gleði og glens
Sigurjón Brink - Waterslide

Robbans kommentar: Det stod länge klart för mig att Hera Björk och låten Je ne sais quoi skulle vinna. En klassisk schlagerlåt i sann europop-anda. Tyvärr vet vi ju hur det brukar gå för de i ESC numera. Men det går inte att sticka under stolen med att låten är helt fantastisk och att Hera är en värdig vinnare. Hon borde vunnit redan i fjol när hon kom på andra plats i den danska uttagningen med låten Someday. Vinnarbidraget är skrivet av Hera och Örlygur Smári, mannen bakom de islänska ESC-bidragen Tell Me (2000) och This Is My Life (2008). Min andra favorit till segern, Jógvan Hansen kom på andra plats och gjorde ett mycket bättre framträdande med hjälp av tre körsångerskor. Det stod mellan honom och Hera när det hela skulle avgöras och de båda stod på scenen när vinnarbidraget skulle utropas.

Felix kommentar: Vad ska jag säga?! Klockrent val! Det var väl aldrig någon tvekan att Islänningarna skulle ha den goda smaken att skicka en rejält dansant pop-schlager med alla de element som får oss schlagernördar helt tokiga?! Den här kommer gå varm på Europas gaydiscon under våren och sommaren ska ni tro. Tyvärr blir det nog ingen 2a-plats för Island i år, men dom ska nog inte vara oroliga att behöva hamna på botten i alla fall - snygg upptempo brukar aldrig göra det. Hoppas bara Hera Björk snyggar till numret lite lagom till Oslo, det känns lite platt emellanåt.


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?