Inför: Danska MGP-finalen!

 

På lördag är det dags att kora vinnaren i Danmark.
Tio bidrag tävlar i en enda stor final om att få representera Danmark i Oslo i sommar.

Startfältet är komplett

1. Bryan Rice - Breathing

Robbans kommentar: Mest känd i startfältet är Bryan Rice som ställer upp med uptempoballaden "Breathing". Han var låtskrivare i den danska uttagningen 2009 med låten ”Underneath My Skin” som framfördes av Christina Undhjem. Han sägs få vuxna män att gråta och kanske mest känd för "No promises" som sedan Shayne Ward gjorde en cover på. Bidraget känns välproducerat och snyggt. Tillhör lätt en av mina favoriter till segern.


Felix kommentar:


2. Joakim Tranberg - All About A Girl

Robbans kommentar: Ronan Keating är åter låtskrivare i Danska MGP. Ytterligare en vinnarlåt? Nej, det här pop-bidraget är hästlängder ifrån fjolårets danska ESC-bidrag som Keating stod bakom. Själva låten i sig är helt okej, men inget särskilt egentligen. Låter som en typisk Robbie Williams-låt ju.


Felix kommentar: Ej klart



3. MariaMatilde Band - Panik!

Robbans kommentar: Catchy låt som får en att vilja dansa till på ett stort dansgolv. Detta är en två låtar som framförs på danska. Duon debuterar i MGP sammanhang med en up-tempo låt som handlar om att gripas av panik över alla förväntningar vi har på livet. Jag är svag för sånna här popiga låtar på danska. Love it!


Felix kommentar: Ej klart


4. Simone - How Will I Know

Robbans kommentar: En kraftfull, men tråkig ballad som egentligen inte är så dålig, men den gör ett segt intryck för mig.


Felix kommentar: Ej klart


5. Jens Marni - Gloria

Robbans kommentar: En låt i Kelly Clarkson stil som framförs av den Färöiska rocksångaren. Jag gillar hans röst, den är speciell, men själva låten i sig är inte fantastisk, men fortfarande inte dålig heller.Tillhör garanterat en av storfavoriterna.


Felix kommentar: Ej klart


6. Chanée & N'evergreen - In A moment Like This

Robbans kommentar: Thomas G:son, Erik Bernholm och Henrik Sethsson är trion bakom den här låten. Det är en up-tempo ballad som associerar till The Police, Tina Turner och ABBA. Sångduon består av Tomas N'evergreen och Christina Chanee.  Tomas är i vanliga fall bosatt i Ryssland där han har en framgångsrik karriär. Han deltog i den ryska uttagningen till ESC 2009 och tog sig till finalen med låten”One More Try”. Christina Chanee är frontfigur i de populära coverbanden Sanne Jam och Diva2Diva. Hon konkurrerade med 50 andra sångerskor om att sjunga duett med den här MGP-låten. En av mina stora favoriter.


Felix kommentar: Ej klart


7. Kaya Brüel - Only Tonight

Robbans kommentar: En modern poplåt med visst inslag av tango. Låten handlar om ouppnåelig kärlek. Kaya är både kompositör och jazzsångerska samt medverkat i musikaler. Helt ok, inte mer.


Felix kommentar: Ej klart


8. Thomas Barsøe - Just Like Rain

Robbans kommentar: Ytterligare en låt skriven och producerad av en svensk-trio. Thomas Karlsson, Joakim Övrenius och Patric Jonsson är det som ligger bakom det här bidraget. Den beskrivs som en feel-good-låt med en catchy refräng som alla kan sjunga med i. Jag vet inte om jag vill sjunga med över huvud taget. Thomas Barsøe är en pop-soul sångare med framgångar i b.la Asien. Han är den förste dansk som toppat både album- och singellistan i Japan och varit "Most requested" på japansk MTV.


Felix kommentar: Ej klart


9. Sukkerchok - Kæmper For Kærlighed

Robbans kommentar: Den fantastiska tuggumi-popgruppen är tillbaka i MGP, med en låt som inte är lika bra som fjolårets trea Det' det, men helt ok. Andra och sista bidraget som sjungs på danska. Det här bidraget är en up-tempo discolåt. Skulle bli förvånad om danskarna valde fram den här till vinnare, då de har en förmåga numera att bara sända bidrag med engelska texter.


 Felix kommentar: Ej klart


10. Silas & Kat - Come Come Run Away

Robbans kommentar: Silas Holst är professionell dansare och Katrine Thisted är sångerska i bandet The Kat. Bidraget de tävlar med känns modernt. Klubbmusik, show och rock/dance skulle man kanske kalla det här. Kan nog vara med i toppstiden. Jag är dock inte så imponerad.


Felix kommentar: Ej klart


Robbans sammanfattning: Enligt flera spelsajter är Jens Marni med Gloria favorit till segern. Simone med How Will I Know ligger strax därefter. Visst finns det allt en del bra bidrag med i den danska finalen.
Mitt stora hopp går till Bryan Rice och Breathing. Den låten berör mig i och med att jag var med om en hemsk olycka för ganska så nyligen samt att jag tycker den har skönast sound.

Felix sammanfattning: Ej klart



 
Robban

1. Bryan Rice - Breathing
2. MariaMatilde Band - Panik!
3. Chanée & N'evergreen - In A moment Like This

 Felix

1. Ej klart
2. Ej klart
3. Ej klart

Postat av:Schlagerpinglan

Men... hur kan du inte vara imponerad av "Come Come Run Away"??? Hör du inte hur den står ut bland mängden? :)


Skrivet: 2010-02-05| 22:16:14     Av: http://www.schlagerpinglan.se
Postat av:Robban

Schlagerpinglan >



Smaken är olika ibland. Vi har åtminstone likadana favoriter i Norge ;)


Skrivet: 2010-02-05| 22:24:15    
Postat av:Anonym

Men Danmark var ju inte bra! :O håller med på topp3n med lite mer kärlek för In A Moment Like This... men fortfarande ganska värdelöst för att vara en final.


Skrivet: 2010-02-05| 22:45:14    
Postat av:Macke

Danskarna gjorde bort sig rejält när dom inte valde "Breathing"..Men men...


Skrivet: 2010-02-10| 00:04:26     Av: http://blogg.expressen.se/macke/

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?