Inför: final i Isländska Söngvakeppni Sjónvarpsins!



Äntligen dags för final även på Island!
Det blir en tuff helg med tre av våra nordiska grannländer som väljer sina bidrag till Oslo samtidigt som vår egen Melodiefstival sparkar igång med buller och brak. Island har bjudit på många bra låtar under sin uttagning och så här tycker vi om bidragen i finalen.

Lördag 6 februari, 20.00 CET.



Robbans kommentar:
 Det här var en tråkig ballad helt enkelt. Låten handlar om längtan efter den stora kärleken som har övergett henne. Jag tycker inte det här var något vidare bra.

 

Robbans kommentar:
 En av mina favoriter från första deltävlingen. Ett bidrag som har sjunkt lite i mitt tycke. Men fortfarande helt okej. I vilket fall som helst lär den knappast tillhöra topp tre.



Robbans kommentar:
 Mannen bakom det här bidraget heter Óskar Páll Sveinsson, som skrev fjolårets vinnarbidrag "Is It True". Den här låten är riktigt bra och refrängen sätter sig direkt. Har absolut potential att kunna ta hem det. Jag gillar den här skarpt. Hoppas han sjunger bättre än i delfinalen. Verkar vara en svår låt att sjunga. Men den är medryckande och helt klart en låt anpassad för Eurovision.




Robbans kommentar:
 En udda låt med svängig refräng, men intressant. Är enda bidraget på egna språket. Folkmusik från Island? Det är så isländskt det går att bli. Charmigt!



Robbans kommentar: Behöver jag säga något mer än att både sångerskan och låten håller absolut världsklass. Så här låter ett vinnarbidrag, skrivet av Hera och Örlygur Smári, mannen bakom de islänska ESC-bidragen Tell Me (2000) och This Is My Life (2008). En riktig power-schlagerlåt. Förutom andra platsen i finalen av Danska MGP var hon en av de tre i bakgrundskören till Yohannas Is It True i Moskva i fjol. Vore väldigt underligt om Hera inte tog hem segern. Jag både tror och hoppas att hon får åka till Oslo. Klart det bästa bidraget i tävlingen.

  Robban

1. Hera Björk - Je ne sais quoi
2. 
3. Hvanndalsbræður - Gleði og glens

  Felix

1. Hera Björk - Je ne sais quoi
2. 3. Matthias Matthiasson - Out of sight 

Postat av:Precioso

Min topp tre är: Hvanndalsbræður, Íris Hólm & Jógvan Hansen


Skrivet: 2010-02-04| 20:53:57    
Postat av:Sebbe

finns bara en vinnare här och det är Hera. Hon skulle ju vunnit redan i Danmark förra året =O


Skrivet: 2010-02-05| 22:37:20    
Postat av:Robban

Håller med dig, Sebbe! Vore väldigt underligt om hon inte vann.


Skrivet: 2010-02-06| 00:27:05    

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?