Dansk Melodi Grand Prix: Resultat!

Fredrik Kempe vann som låtskrivare för Norges bidrag. Även tre välkända svenskar i Thomas G:son,
Henrik Sethson och Erik Benholm tog lite oväntat hem vinsten i Danmark med balladen In a moment like this framförd av Chanée & Tomas N´evergreen.

Likt Norge röstades fyra bidrag vidare, enda skillnaden var att de fick tävla vidare i dueller. De segrande ur vardera duell fick möta varandra i en avgörande duell. Bryan Rice vann sin duell men fick se sig slagna ut av In a moment like this när det var dags för avgörandet.


Danmark

Vinnare: Chanée & N'evergreen - In A moment Like This



Resultat:

Avgörande duell

1. Chanée & N'evergreen - In A moment Like This 
2. Bryan Rice - Breathing  

Duell 1

1. Chanée & N'evergreen - In A moment Like This 
2. Simone - How Will I Know  

Duell 2

1. Bryan Rice - Breathing 
2. Silas & Kat - Come Come Run Away  


Utslagna

Joakim Tranberg - All About A Girl
MariaMatilde Band - Panik
Jens Marni - Gloria
Kaya Brüel - Only Tonight
Thomas Barsøe - Just Like Rain
Sukkerchok - Kæmper For Kærlighed

Robbans kommentar: Svensk seger även i Danmark. G:son & co tog hem segern med låten In a moment like this, framförd av Chanée & N'evergreen. Det är en up-tempo ballad som associerar till The Police, Tina Turner och ABBA. Det var en av mina tre främsta favoriter till segern, men Bryan Rice var min största favorit.

Felix kommentar: När det inte går så bra på hemmaplan riktar Thomas G:son och låtskrivarkollegorna in sig på övriga Europa. Det är inte första gången en svensk vinner utomlands, och inte minst i ett av våra grannländer. In a moment like this kan knappast klassas som ett av G:son bästa bidrag genom tiderna. Det osar ABBA och überschlager av det slaget som kan gå hem hos oss nordbor men som knappast raggar röster vare sig bland medelhavsländerna eller forna östblocket. Lär dock få höga poäng av Storbritannien som brukar gå igång på allt som andas Mamma Mia, Take A Chance On Me eller annan valfri hit från våra nationalpop-idoler. Resten av startfältet i finalen var väl ganska mediokert, höll dock en liten tumme för söta tjejerna i Sukkerchok vars framträdande gav en liten deja vy á från Nina och Kims "en gång för alla" 2004 - snygg gayflirt!


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?