Slovakien väljer på söndag

Slovakien

Efter elva års frånvaro kommer nu Slovakien tillbaka efter sina tidigare mediokra försök till deltagande. I år storsatsar man rejält på tävlingen och efter fem deltävlingar med totalt 52 bidrag är det nu dags för en final dit vägen in har varit något brokig för vissa bidrag men efter diverse avhopp och diskvalifikationer ser nu finalen på söndag ut som nedan:

1. VIP - Hviezdy

2. Andrea Zimányiová - Prines ten klúc

3. Robo Šimko - Môj anjel spí

4. Zachariáš Hubácek - Bolo bolo

5. Martina Schindlerová - Krídla

6. Mukatado - Ja sa mám

7. Tomáš Bezdeda - Kazdý z nás

8. Robo Opatovský - Prší

9. Smola a hrušky - Na čom záleží

10. Peter Bazík & Andrea Súlovská - Nebudem stát

11. Janais - Taram ta rej

12. Mária Círová - Búrka

13. Kamil Mikulcík & Nela Pocisková - Let tmou

14. Michal Chrenko - Proti prúdu

15. Komajota - 7 nocí

16. Samo Tomecek & Free Inga Cage - To co chceš


Finallåtarna kan du lyssna på här!

Man kan följa finalen som börjar 20.15 svensk tid via den här länken.

Robbans kommentar: Kul att Slovakien är tillbaka efter elva års frånvaro i ESC. De har ett överskott på ballader i sin uttagning och mina favoriter att representera landet är Andrea Zimányiová och Janais.

Andrés kommentar:  Smola a hrusky och Peter Bazik & Andrea Súlovská är de enda jag vill ha vidare.

Tomas kommentar: Jag måste säga att det var oväntat hög kvalité på de slovakiska bidragen men långt i från perfekt. Flera kul bidrag har tagit sig till final men det är balladerna som har fångat min uppmärksamhet och de är dessutom dominerande i antalet av bidragen. Andrea Zimányiová, Tomáš Bezdeda, Peter Bazík & Andrea Súlovská, Janais och Komajota framför de bidrag som fallit mig mest i smaken. Den första och sista av dem är mina favoriter.

Slovakien har tidigare deltagit tre gånger, 1994, 1996 och sist 1998. Därefter satte ekonomin stopp för vidare deltagande och först i år är man alltså tillbaka. Som bäst har det blivit en blygsam artonde plats 1996 och det senast bidraget 1998 framfördes av Katarína Hasprová och hette Modlitba, vilket betyder bön som bekant (Serbiens vinnarbidrag 2007 hette ju Molitva).

Katarina Hasprova, ESC 1998

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?