Sammanfattning av finalerna den 7 mars

Estland och Ryssland

Näst sista finallördagen i Schlagereuropa har gått av stapeln och två länder till har härmed utsett sina bidrag för ESC-tävlingarna i Moskva, Estland och Ryssland, tillika värdlandet. Estland ska tävla i den andra semifinalen i Moskva, den 14 maj, och Ryssland kommer att, i egenskap av vinsten från förra året och som värdnation för hela karusellen, tävla direkt i finalen den 16 maj.


Estland

Vinnare: Urban Symphony - Rändejad

Urban Symphony (Bild: www.eurovision.tv)

Resultat:

Plac:Bidrag:Jury:Tfn:Totalt:
1Urban Symphony - Rändajad10919
2Traffic - See päev9716
3Laura - Destiny51015
4Lowry - You Ain't What I Need6814
5Janne Saar - I Am Too Good For You8412
6Ithaka Maria - One Last Dance7310
7Chalice - Nelikümmend358
8Rolf Junior - Freedom167
9Köök & Kaire Vilgats - Üürnik426
10StereoChemistry - Öösiti kõndides213

De två bästa bidragen gick till en superfinal där Urban Symphony fick 82 % av telefonrösterna.

Tomas kommentar: Riktigt kul att min "dark horse"-varning gick och vann tävlingen i Estland, låten är okej men förmodligen rätt chanslös i Moskva. Det finns nog potential för låten att växa ju mer man hör den, men det är ju det man som vanlig dödlig i ESC-sammanhang inte får chansen att göra mer än en gång.

Robbans kommentar: Ett väldigt udda bidrag att skicka till ESC. Tror verkligen estländarna att den här Final-Fantasy liknande flickan har någon chans i Moskva? Nej, den här kommer floppa.

Andrés kommentar: Men oj, jag gillar detta. Estländarna har ryckt upp sig, kul:) Har dock inte lyssnat på de andra bidragen men jämfört med förra årets låt de skickade så är detta ju ett stort steg framåt.


Ryssland

Vinnare: Anastasia Prikhodko - Mamo

Anastasia Prikhodko (Bild: www.eurovision.tv)

Resultat (superfinal):

Plac:Bidrag:
1Anastasia Prikhodko - Mamo
2Valeriya - Back to Love
3Kvatro - Ya tebya lyublyu

Tomas kommentar: Jag ska först av allt säga att jag tycker ryssarna har skött sin uttagning på absolut bästa såpavis med diskningar och regelbrott till höger och vänster och med extremt mycket godtycklighet. I finalen deltog alltså på förhand fem diskvalificerade bidrag, ett bidrag som först strök sig men sen gick tillbaka igen och ett inkastat bidrag från den ukrainska uttagningens rester. Och det är det senaste som sedan gick och vann hela tjottaballongen. Det luktar en hel del korruption kring detta eftersom en juryn har tagit in bidraget i sista minuten och en jury fick också utse vinnaren. Nåväl, det har ju handlat om musik vid sidan av detta också och om vi håller oss till själva låten som vann så tycker jag den är rätt okej. Tyvärr förstår jag inte ryska eller ukrainska vilket låte tydligen bygger mycket på, känslor på dessa språk alltså. Nja, det blir ingen ny rysk vinst men jag skulle inte förvånas om Ryssland ger sig själva en tolva i tävlingen..

Robbans kommentar: Vad håller Ryssland på med? De måste få priset som årets klantigaste uttagning när vi summerar alla länders uttagningar. Och vad är det för ett bidrag man ställer upp med på hemmaplan? Ett inhyrd artist som blev diskvalificerad i Ukraina och blev klar i slutet av veckan. Låten är bedrövlig. Nej, det här gillar jag inte alls. Fiasko!

Andrés kommentar: Nä det har var inget bra. Men på grund av rädsla och respekt så kommer de ändå placera sig bra tror jag.


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?