Sammanfattning av finalerna den 14 mars

Sverige, Tjeckien

Lördagen den 14 mars innebar att de sista två av årets numera 42 deltagande länder skulle få avisera sina bidrag för Moskva och dessa länder var inga mindre än Sverige och Tjeckien. Båda tävlar i den första semifinalen den 12 maj. Hur det gick, lär väl få vara omedvetna om idag angående Sverige, men det kan du i vilket fall se nedan:


Sverige

Vinnare: Malena Ernman - La Voix

Malena Ernman

Resultat:

Plac:Bidrag:IJ:NJ:Tfn:Totalt:
1Malena Ernman - La Voix137144182
2Caroline af Ugglas - Snälla, snälla1041120171
3E.M.D. - Baby Goodbye04996145
4Måns Zelmerlöw - Hope & Glory69048144
5Alcazar - Stay The Night06772139
6Sarah Dawn Finer - Moving On12631287
7H.E.A.T - 1000 Miles0582482
8Agnes - Love Love Love040040
9Emilia - You're My World424028
10Sofia - Alla84012
11Molly Sandén - Så vill stjärnorna2002

IJ = internationella jurygruppen, NJ = nationella jurygrupperna

Robbans kommentar: Det var riktigt spännande, och det var omöjligt att på förhand tippa en segrare. Juryn och svenska folket var inte alls överens om vem som skulle vinna i går. Juryn tyckte om Måns Zelmerlöw och Alcazar medan folket ville se Malena Ernman och Caroline af Ugglas vinna. Den internationella juryn, hade Sarah Dawn Finer som sin favorit. Är riktigt nöjd med att det tillslut med "La Voix" med Malena som vann det hela. Himla kul att vi vågar skicka något som sticker ut och inte den vanliga svängiga "schlagern" som ständigt skickas varje år och floppar.

Moskva den 12 maj är det som gäller nu alltså. Jag tror och hoppas att det här kan bli något stort. Övriga Europa lär antingen älska eller avsky den. Nu gäller det bara att nå den stora finalen den 16 maj och försöka komma så bra som möjligt. I nuläget får vi stilla oss lite och inte ha allt för höga förhoppningar. Då blir man bara besviken. Men helt klart vann rätt låt, även om jag hellre hade sett Alcazar representera Sverige.

Andrés kommentar: Så spännande och jämnt. Det blev som jag ville, så bra! Sverige kan komma att flippa eller floppa men jag tror på en topp 10 placering i finalen.

Tomas kommentar: Här var det spännande, det kan man inget annat säga om och frågar man mig så gjorde jurygrupperna det hela onödigt spännande och det hade blivit ett rejält ramaskri om jurygruppernas favorit hade gått vinnande ur striden. Totalt sett tycker jag att hyfsat rätt låt vann. Något jag insåg under omröstning är att vilket bidrag vi än skickar i år så tror jag enbart på en hyfsat okej placering i slutändan i Moskva. Final blir det, men alltså ingen vinst.


Tjeckien

Vinnare: Gipsy.cz - Aven Romale

Gipzy.cz

Resultat:

"Aven Romale" valdes genom telefonröstning och artisten valdes internt tidigare i år.

Robbans kommentar: Haha, riktigt flummigt och allt annat än bra. En solklar bottenplacering i semifinalen, den samma som Sverige är med i. Tur för oss att vi hamnade i rätt semifinal-grupp.

Andrés kommentar: Det är ingen bra låt eller grupp. Nedre halvan i semfinalen.

Tomas kommentar: Tjeckien har utsett sitt bidrag i år enligt samma modell som Grekland använde. Jag har nog inte så mycket att säga om detta egentligen mer än att det var ganska väntat att just den här låten skulle gå vidare men det var som att välja mellan pest eller kolera toppat med polio då bandet i sig är makalöst dåliga. Videon till låten gör inte det hela så mycket bättre heller.. Nä tyvärr Tjeckien, det blir nog ingen final i ESC i år heller.

Bloggat av Tomas

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?