Israel väljer ikväll




Noa & Mira heter artisterna som ska representera Isreal i Eurovision Song Contest 2009.

I kvällens uttagning, KDAM kommer de sjunga fyra låtar. Det blir upp till jury och tv-tittare att avgöra vilken de ska ta med sig till Eurovisionen.

Det går att se uttagningen live på en direktlänk här.
Showen startar 20.45 och pågår i 45 minuter.


Fakta om Noa & Mira: Samtidigt som Israel är i krig med Hamas kommer beskedet om vilka som ska representera landet vid finalen i Moskva den 16 maj. Israel skickar en duo bestående av två kvinnor - en jeminitisk jude (Ahinoam Nini med artistnamnet Noa) och en kristen arab (Mira Awad). Det är förresten första gången en palestinier kommer att få representera landet. Intressant är att Israel kvalar i samma kvalgrupp som Sverige.

Bidrag / engelsk översättning

1. "Kol shniya" (Every second) / "Second chance" 
2. "Na'amin bachalom" (We'll believe in a dream) / "Faith in the light"
3. "Bo'i lirkod iti" (Come dance with me) / "Will you dance with me"
4. "Einaiych" (Your eyes) / "There must be another way"

Robbans kommentar: Flickorna har fina röster och låtarna är väldigt jämna. Men jag håller helt klart på låt nummer tre. "Will you dance with me". Den är riktigt mysig. Tror inte de kommer tillhöra toppstriden med någon av dessa fyra, men ändå helt okej.

Tomas kommentar: Okej, innan jag överhuvudtaget säger något om detta så måste jag bara klargöra det här. Att Israel skickar en jude och en arab för att representera landet känns lika äkta som det förmodligen är troligt att det någonsin blir fred i Mellanöstern. Med det sagt så har jag nog inte så mycket mer ett tillägga än att vad nu än Israel väljer så kommer det förhoppningsvis bara att få spelas upp en enda gång i Moskva, på semifinalen den 12 maj, och aldrig mer. Einaiych blir mitt val bland pest eller kolera..

Andrés kommentar: Oj vilket crap. Det spelar ingen roll vad de väljer. Tanken är ju fin, fred och enat land.


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?